Αρχική / Συνταγές / Γλυκά / Σοκολατένια κόλαση!
Σοκολατένια κόλαση! thumbnail

Σοκολατένια κόλαση!


Συστατικά



Για το κέικ



  • 1 αυγό

  • 200 γρ. ζάχαρη

  • 170 γρ. γιαούρτι

  • 40 γρ. σπορέλαιο

  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

  • 120 γρ. καφέ φίλτρου

  • 50 γρ. κακάο σε σκόνη

  • 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

  • 1 κ.γ. σόδα

  • 1/2 κ.γ. μπέικιν

  • 1/2 κ.γ. αλάτι

  • 150 γρ. μαρμελάδα φράουλα

  • φρέσκιες φράουλες


Για τη γκανάζ



  • 260 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

  • 180 γρ. κρέμα γάλακτος

  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή κάποιο λικέρ


 


 


Μέθοδος Εκτέλεσης



 


Για το κέικ



  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

  • Αλευροβουτυρώνουμε 2 ταψάκια 20 εκ.

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το αυγό, τη ζάχαρη και το γιαούρτι.

  • προσθέτουμε και το λάδι και ανακατεύουμε επίσης. Προσθέτουμε τη βανίλια, τον καφέ, το κακάο και ανακατεύουμε επίσης.

  • Προσθέτουμε το αλεύρι που το έχουμε ανακατέψει με τη σόδα, το μπέικιν και το αλάτι.

  • Ανακατεύουμε για ένα λεπτό ακόμα.

  • Μοιράζουμε το μείγμα στα δύο και το βάζουμε στα δύο ταψάκια.

  • Ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή όταν τη βάλουμε μέσα.

  • Αφήνουμε 5 λεπτά στο ταψάκι και μετά το αναποδογυρίζουμε πάνω σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσει.


Για τη γκανάζ



  • Ζεσταίνουμε την κρέμα μέχρι σχεδόν να βράσει και την αδειάζουμε πάνω στη σοκολάτα που την έχουμε σε ένα μπολ.

  • Αφήνουμε για 1 λεπτό και μετά την ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε και τη βανίλια ή το ποτό.

  • Για τη συναρμολόγηση απλώνουμε μαρμελάδα ανάμεσα στα 2 παντεσπάνια και σκεπάζουμε με την γκανάζ. Διακοσμούμε με τις φράουλες.



Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X