Τα αγαπημένα μας κουλουράκια με πορτοκάλι και σουσάμι!

<h3 class="blue">Υλικά</h3>
<ul>
<li class="ingredient">940γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις</li>
<li class="ingredient">460γρ. ζάχαρη</li>
<li class="ingredient">1 βανιλίνη</li>
<li class="ingredient">70γρ. σουσάμι</li>
<li class="ingredient">2 ξυλάκια κανέλας</li>
<li class="ingredient">ξύσμα από 1 πορτοκάλι</li>
<li class="ingredient">20γρ. αμμωνία</li>
<li class="ingredient">250ml χυμό πορτοκαλιού</li>
<li class="ingredient">200ml ελαιόλαδο</li>
<li class="ingredient">260ml νερό</li>
</ul>
<div> </div>
<h3 class="blue">Διαδικασία</h3>
<p> </p>
<div class="info-left-d">
<h4 class="red me-steps">Βήμα 1</h4>
<p class="instructions">Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε το νερό με τα ξύλα κανέλας για 3 με 4 λεπτά, για να αρωματιστεί. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.</p>
<p class="instructions"> </p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 2</h4>
<p class="instructions">Σε ένα μπολ βάζετε το αρωματισμένο κρύο νερό, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και ανακατεύετε.</p>
<p class="instructions"> </p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 3</h4>
<p class="instructions">Ρίχνετε το αλεύρι σιγά – σιγά και ζυμώνετε με τα χέρια (ή στο μίξερ με το φτερό) μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Η ζύμη δεν θέλει πολύ πλάσιμο, πρέπει να είναι σχετικά μαλακή.</p>
<p class="instructions"> </p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 4</h4>
<p class="instructions">Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.</p>
<p class="instructions"> </p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 5</h4>
<p class="instructions">Πλάθετε τα κουλουράκια σε σχήμα της επιλογής σας και τα αραδιάζετε στο ταψί. Ψήνετε στο φούρνο για 25-30 λεπτά.</p>
<p class="instructions"> </p>
<p class="instructions"> </p>
<p class="instructions"><a href="http://www.olivemagazine.gr/">http://www.olivemagazine.gr/</a></p>
<p class="instructions"> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα