Αρχική / Συνταγές / Γλυκά / Τα αγαπημένα μας κουλουράκια με πορτοκάλι και σουσάμι!
Τα αγαπημένα μας κουλουράκια  με πορτοκάλι και σουσάμι! thumbnail

Τα αγαπημένα μας κουλουράκια με πορτοκάλι και σουσάμι!

Υλικά



  • 940γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 460γρ. ζάχαρη

  • 1 βανιλίνη

  • 70γρ. σουσάμι

  • 2 ξυλάκια κανέλας

  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι

  • 20γρ. αμμωνία

  • 250ml χυμό πορτοκαλιού

  • 200ml ελαιόλαδο

  • 260ml νερό


 

Διαδικασία


 



Βήμα 1


Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε το νερό με τα ξύλα κανέλας για 3 με 4 λεπτά, για να αρωματιστεί. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.


 


Βήμα 2


Σε ένα μπολ βάζετε το αρωματισμένο κρύο νερό, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και ανακατεύετε.


 


Βήμα 3


Ρίχνετε το αλεύρι σιγά – σιγά και ζυμώνετε με τα χέρια (ή στο μίξερ με το φτερό) μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Η ζύμη δεν θέλει πολύ πλάσιμο, πρέπει να είναι σχετικά μαλακή.


 


Βήμα 4


Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.


 


Βήμα 5


Πλάθετε τα κουλουράκια σε σχήμα της επιλογής σας και τα αραδιάζετε στο ταψί. Ψήνετε στο φούρνο για 25-30 λεπτά.


 


 


http://www.olivemagazine.gr/


 


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X