Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Ρουτίνα: Πότε εμφανίζεται στη σχέση και γιατί;
Ρουτίνα: Πότε εμφανίζεται στη σχέση και γιατί; thumbnail

Ρουτίνα: Πότε εμφανίζεται στη σχέση και γιατί;

 


Γιατί μια σχέση  ξεκινάει με ενθουσιασμό και καταλήγει στη ρουτίνα;


Γράφει ο  Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας – ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου. 


Αποτέλεσμα εικόνας για ζήσης παπαθανασίου


Είναι πολλά αυτά που μπορούν να συμβούν μέσα σε λίγα χρόνια και να αλλάξουν τη ζωή και τη σχέση του ζευγαριού Το πιο σημαντικό είναι ένα παιχνίδι αλλα­γής ρόλων ο άνδρας από εραστής που είναι στην αρχή γίνεται στη συνέχεια σύζυγος, πατέρας, οικογε­νειάρχης.


Παράλληλο, η γυναίκα από σύντροφος και ερωμένη γίνεται σύζυγος, μητέρα, νοικοκυρά, υπάλλη­λος, επαγγελματίας.  'Ετσι ,λοιπόν εύκολα ξεχνούν τους αρχικούς τους ρόλους και αντί γιο δύο εραστές, γίνονται ένας οικογενειάρχης και μια νοικοκυρά ή ένας επαγγελματίας και μια γραμματέας, που μάταια ψά­χνουν να βρουν τους χαμένους ρόλους τους.  


Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται σύγχυση και επικρατεί ένα αίσθημα απόστασής και μοναξιάς μέρα στη σχέση που επιτείνεται με το πέρασμα του χρόνου.  Παράλληλα ενισχύεται ολοένα και περισσότερο η απογοήτευση και η πεποίθηση ότι τίποτε δεν πρόκειται να αλλάζει και ότι ο "άλλος” ή η "άλλη" δεν ανταποκρίνεται τελικά στις αρχικές προσδοκίες.


Οι περισσότεροι άνθρωποι συνηθίίζουν να αποδίδουν τους λόγους της ρουτίνας και των προβλημάτων μιας σχέσης στο σύντροφό τους. Με τον τρόπο αυτό κατα­λήγουν στο εύκολο συμπέρασμα  ότι  ο άλλος φταίει και ότι μια νέα σχέση θα λύσει το πρόβλημα, θα τους βοηθήσει να ξεκολλήσουν οριστικά από τη ρουτίνα.


Αλλά μια τέτοια στάση τις περισσότερες φορές αναπαράγει τα ίδια προβλήματα και στις επόμενες σχέσεις.  Ρουτίνα είναι να θεωρούμε τη σχέση μας αυτονόητη, να αναλαμβάνουμε ρόλους που δεν μος ανήκουν και δημιουργούν σύγχυσή (π.χ. ερωμένη κοι ταυτόχρονα μητέρα του συντρόφου μος, εραστής και ταυτόχρονα γιος της συντρόφου μας), να αναβάλλουμε αυτά που έχουμε να ζήσουμε, να μοιραστούμε και να χαρουμε με το σύντροφό μας στο όνομα καθημερινών υπόχρεώοεων κοι "έκτακτων συνθηκών," να παύουμε να επικοινωνούμε τα συναισθήματά μος, τις ανησυχίες, τις δυσκολίες και τα προσωπικά μας προβλήματα. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X