Κιμαδόπιτα με κασέρι και καρύδια!

<h3>Υλικά συνταγής</h3>
<p> </p>
<ul class="ingredients">
<li><span><strong>10 φύλλα </strong><span>φύλλα Κρούστας </span></span></li>
<li><span><strong>1 κιλό </strong><span>κιμά (περασμένο μία φορά στην μηχανή του κιμά)</span></span></li>
<li><span><strong>1/4 φλ. τσαγιού </strong><span>ελαιόλαδο και έξτρα ελαιόλαδο για τα φύλλα</span></span></li>
<li><span><strong>2 </strong><span>ξερά κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα</span></span></li>
<li><span><strong>1 φλ. τσαγιού </strong><span>κασέρι τριμμένο</span></span></li>
<li><span><strong>1 φλ. τσαγιού </strong><span>καρύδια χοντροκομμένα</span></span></li>
<li><span><strong>1 πρέζα </strong><span>κανέλα ή μοσχοκάρυδο</span></span></li>
<li><span><strong>250 ml </strong><span>ζωμό βοδινού</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>αλάτι</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></span></li>
</ul>
<div> </div>
<div> </div>
<div>
<div class="time"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Εκτέλεση</strong></span></div>
<div id="fragment-1" class="news_body">
<p> </p>
<div id="cke_pastebin">Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ (φαρδιά και ρηχή) κατσαρόλα. Ροδίζουμε τον κιμά σε δυνατή φωτιά γύρω γύρω από όλες τις πλευρές να αλλάξει χρώμα.</div>
<div id="cke_pastebin">Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε που και που, και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μαραθεί για 10΄. Πασπαλίζουμε με το μπαχαρικό και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει, προσθέτουμε το κασέρι και τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά.</div>
<div> </div>
<div id="cke_pastebin">Βουτυρώνουμε μεγάλο πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε 4 φύλλα λαδωμένα καλά. Αδειάζουμε τον μισό κιμά. Στρώνουμε 2 φύλλα βουτυρωμένα/λαδωμένα. Αδειάζουμε τον υπόλοιπο κιμά. Καλύπτουμε την πίτα με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα. Στρίβουμε τις άκρες της πίτας, τη χαράζουμε και με το πινέλο λαδώνουμε καλά την επιφάνεια.</div>
<div> </div>
<div id="cke_pastebin">Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30΄ στην κάτω αντίσταση και για 30΄ στην πάνω και κάτω αντίσταση να ροδίσει καλά. Περιχύνουμε την ψημένη πίτα με το ζωμό και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 10΄ στις αντιστάσεις πάνω και κάτω, στην τελευταία σχάρα.</div>
<div> </div>
</div>
<div> </div>
</div>
<div> </div>
<div><a href="http://www.argiro.gr/">http://www.argiro.gr/</a></div>

Σχετικά άρθρα