Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Εκατοντάδες πολίτες συμμετείχαν στον καθαρισμό του Πάρκου Τρίτση
Εκατοντάδες πολίτες συμμετείχαν στον καθαρισμό του Πάρκου Τρίτση thumbnail

Εκατοντάδες πολίτες συμμετείχαν στον καθαρισμό του Πάρκου Τρίτση

Εκατοντάδες πολίτες, ανάμεσά τους εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και βουλευτές, συμμετείχαν το πρωί της Κυριακής στον καθαρισμό του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» στα όρια των δήμων Ιλίου και Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

 

Το πάρκο έχει έκταση περίπου 1200 στρεμμάτων και είναι έξι φορές μεγαλύτερο από τον Εθνικό Κήπο. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους «πνεύμονες» πρασίνου της Αττικής με έξι τεχνητές λίμνες και αποτελεί καταφύγιο για 190 διαφορετικά είδη πουλιών.

 

Εντούτοις, η εικόνα που παρουσιάζει συχνά το πάρκο κατά τη διάρκεια του χρόνου απέχει μακράν από όσα είχαν σχεδιαστεί πριν από 14 χρόνια. Οι επισκέπτες αντικρύζουν κάδους ξεχειλισμένους από σκουπίδια, σπασμένα φωτιστικά, βανδαλισμούς. Αιτία για τα σημάδια εγκατάλειψης είναι ότι δεν έχει μόνιμη χρηματοδότηση από την Πολιτεία, δεν διαθέτει επαρκές προσωπικό, ενώ η συντήρηση και η φύλαξή του είναι ελλιπής. Το αποτέλεσμα είναι η φροντίδα του σε πολλές περιπτώσεις να γίνεται με τη βοήθεια εθελοντικών οργανώσεων.

 

Η επιχείρηση καθαρισμού διοργανώθηκε, μετά από πρωτοβουλία των δημοτικών κινήσεων Αγίων Αναργύρων – Καματερού «Αλληλεγγύη η Δύναμή μας» και Ιλίου «Αλληλέγγυα Πόλη», από την Περιφέρεια Αττικής, τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ), τους δήμους Ιλίου, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και Αιγάλεω, καθώς και τις οργανώσεις «Οι Φίλοι του Πάρκου», Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

 

«Η πολύπλευρη εγκατάλειψη του Πάρκου "Αντώνης Τρίτσης" δείχνει με τον πιο σκληρό τρόπο την πολύχρονη απουσία του κράτους και στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και στους πολίτες» ανέφερε ο  γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης. Όπως πρόσθεσε, με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, ο ΑΣΔΑ προχώρησε σε 18 προσλήψεις με τρίμηνη σύμβαση, ενώ θα το Υπουργείο θα προσπαθήσει να βγάλει κονδύλι έτι ώστε να να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του καλοκαιριού».

 

tanea.gr

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X