Λύτρωση στις καθυστερήσεις για Βραζιλία (video)

Νικηφόρα ξεκίνησε το Κόπα Αμέρικα η Βραζιλία, καθώς επικράτησε με γκολ στις καθυστερήσεις με 2-1 στην πρεμιέρα του 3ου ομίλου στο Τεμούκο! Ο Νεϊμάρ είχε πολύ καλή απόδοση, με τον άσο της Μπαρτσελόνα να έχει ένα γκολ και μία ασίστ, στο νικητήριο τέρμα!
Το ματς είχε ρυθμό, αλλά η Βραζιλία τα… χρειάστηκε απέναντι στην καλά παρατεταγμένη και σκληροτράχηλη άμυνα του Περού! Η Βραζιλία έμεινε πάντως αήττητη με τον Κάρλο Ντούνγκα στον πάγκο της, πετυχαίνοντας την 11η σερί νίκη (οι 10 σε φιλικά)!
Με τον Ταρντέλι στην κορυφή της επίθεσης, η Βραζιλία είχε πρόβλημα,, ο Ντούνγκα έκανε σχετικά αργά τις αλλαγές, αλλά με την είσοδο των Ντόουγκλας Κόστα και Ρομπέρτο Φιρμίνο, και υπό την πίεση του χρόνου, η «σελεσάο», ανέβασε στροφές. Το Περού πάλεψε, έφτασε κοντά στην έκπληξη, αλλά δεν κατάφερε να πάρει τον βαθμό…
Το ματς είχε δυο πολύ γρήγορα γκολ. Μόλις στο 3’ το Περού σκόραρε, όταν ο Κουέβα εκμεταλλεύτηκε αδράνεια και λάθη της άμυνας της Βραζιλίας και σκόραρε… Η Βραζιλία «απάντησε» άμεσα και στο 5’! Ο Ντάνι Άλβες έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Νεϊμάρ βρέθηκε μόνος στο κέντρο της άμυνας και πέτυχε το 1-1!Στο 13’ ο άσος της «Μπάρτσα» πλάσαρε μετά από σέντρα του Ταρντέλι, αλλά ο Κάλεσε ήταν σε ετοιμότητα! Στη συνέχεια, οι παίκτες της «σελεσάο» είχαν ανούσια υπεροχή και το Περού έφτασε κοντά στο γκολ, όταν στο 39’ σουτ του Λομπατόν, το οποίο απέκρουσε ο Ζέφερσον.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Περού μάρκαραν πιο σκληρά! Στο 52’ ο Νεϊμάρ ήταν άτυχος, καθώς επιχείρησε φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι… Ακολούθως οι παίκτες του Περού συνέχιζαν να παίζουν δυνατά τους αντιπάλους τους. Εκμεταλλεύτηκαν μάλιστα την ικανότητα του Πάολο Γκερέρο να κρατά την μπάλα, δίνοντας «ανάσες» στους συμπαίκτες του!
Στο 67’ ο Κάρλος Ντούνγκα έβγαλε τον Ντιέγκο Ταρντέλι και στη θέση του πέρασε, ο Ντόουγκλας Κόστα, ο οποίος στο 75’ έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν μετά από πάσα του, αυτός βγήκε απέναντι από τον Γκαλέσε, «έσκαψε τη μπάλα, αλλά την έστειλε άουτ. Όσο περνούσε ο χρόνος η Βραζιλία ανέβαζε στροφές. Ο Νεϊμάρ έχασε μία σπάνια ευκαιρία στο 90’, όταν σούταρε άουτ…Τελικά η λύτρωση ήρθε στο 90’+3. Ο Ντόουγκλας Κόστα βρέθηκε δεξιά και μέσα στην περιοχή, μετά από καταπληκτική πάσα του Νεϊμάρ και σκόραρε με δεξίο πλασέ, μέσα σε τρελούς πανηγυρισμούς…
Γήπεδο: «Εστάδιο Μουνισιπάλ Μπισεντενάριο Χερμάν Μπέκερ», ΤεμούκοΔιαιτητής: Ρομπέρτο Γκαρσία ΟρόσκοΟι συνθέσεις ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζέφερσον, Ντάνι Άλβες, Μιράντα, Νταβίντ Λουίζ, Φιλίπε Λουίς, Ελίας, Φερναντίνιο, Ουίλιαν (86′ Ριμπέιρο), Νεϊμάρ, Φρεντ (75′ Ρομπέρτο Φιρμίνο), Ντιέγκο Ταρντέλι (67′ Ντόουγκλας Κόστα).ΠΕΡΟΥ: Γκαλέσε, Αντβίνκουλα, Σαμπράνο, Άσκουες, Μπαλόν, Βάργκας (90′ Γιοτούν) Λομπατόν, Σάντσες, Φαρφάν (83′ Καρίγιο), Κουέβα (82′ Ρέινα), Γκερέρο.

Σχετικά άρθρα