Μαρκαριάν: «Πρέπει να ανέβουμε»

Την ανάγκη για άνοδο της Εθνικής ομάδας επισήμανε ο Σέρχιο Μαρκαριάν. Διαβάστε τι δήλωσε για την Εθνική Πολωνίας
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σέρχιο Μαρακαριάν:
Για το Πολωνικό ποδόσφαιρο: “Έχω στο μυαλό μου έναν Πολωνό προπονητή, πολύ μεγάλο, τον Άντρε Στρεϊλάου. Τον ξέρω από τότε που ήμουν στην Ουρουγουάη, πήγε εκεί για να κάνει ένα σεμινάριο, έχω δουλέψει μαζί του και έμαθα πολλά πράγματα δίπλα του. Έκανε πολύ καλό η παρουσία του στην χώρα μου. Βοήθησε να μάθουμε πολλά για το ποδόσφαιρο της Ευρώπης. Μετά τον είδα άλλη μια φορά στην Κολομβία, παίξαμε αντίπαλοι και για μένα ήταν μεγάλο θέμα για μια εβδομάδα να είμαι κοντά του και να έχουμε επαφή. Μετά γνώρισα τον Βαζέχα και τον Ολισαντέμπε, δυο σπουδαίους παίκτες”
Για τις πολλές αλλαγές της Πολωνίας και πόσες θα κάνει η Ελλάδα σε σχέση με τα Νησιά Φερόε: “Θα φτιάξουμε την καλύτερη ομάδα που μπορούμε, διότι για μας είναι πολύ σημαντικό ματς. Θα προσέξουμε λίγο όσους είναι πολύ κουρασμένοι ή ήταν τραυματίες, θα δώσουμε ευκαιρίες σε κάποιους παίκτες και πρέπει να φρεσκάρουμε και κάποιους”.
Για τους παίκτες της Εθνικής και τα αποτελέσματα που δε έρχονται: “Γνωρίζουμε την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δούλευα πριν το 2004 στην Ελλάδα και το 2004 η Ελλάδα ήταν στην καλύτερη κατάστασή της. Από εκεί και μετά, είχε καλές παρουσίες σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και Παγκόσμια Κύπελλα, αλλά άρχισε να πέφτει και τώρα είμαστε πολύ χαμηλά. Εγώ δεν τα ξέρω όλα, επειδή έχω επιστρέψει εδώ και τέσσερις μήνες και προσπαθούμε με τους παίκτες και τους παράγοντες να ανέβουμε. Είμαστε πολύ χαμηλά. Τα τελευταία αποτελέσματα είναι ιστορικά και πολύ άσχημα και πρέπει να τα ξεπεράσουμε”.
Για την πορεία της Εθνικής Πολωνίας: “Έχω στο μυαλό μου τους Μπόνιεκ, Σμολάρεκ, Λάτο που βρέθηκαν και στην 4η θέση του κόσμου. Αυτή ήταν η καλύτερη στιγμή της ιστορίας του, μετά έπεσε και τώρα βλέπουμε να ανεβαίνει και πάλι, να παίζει σοβαρό ποδόσφαιρο. Είναι πολύ καλή ομάδα και μπορεί να γράψει ιστορία. Τη σεβόμαστε όπως βέβαια κάθε ομάδα”.

Σχετικά άρθρα