Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Πάνω από 500 αστυνομικοί κρίθηκαν ακατάλληλοι να οπλοφορούν
Πάνω από 500 αστυνομικοί κρίθηκαν ακατάλληλοι να οπλοφορούν thumbnail

Πάνω από 500 αστυνομικοί κρίθηκαν ακατάλληλοι να οπλοφορούν

Σε συνολικά 500 αστυνομικούς έχει αφαιρεθεί το όπλο επειδή δεν κατάφεραν να περάσουν τα ψυχολογικά τεστ της επιτροπής ψυχολόγων της ΕΛ.ΑΣ.


Από το 2009, όταν άρχισε η εφαρμογή του νόμου 3169/2003, έχουν περάσει από το… ντιβάνι του ψυχολόγου 20.000 αστυνομικοί, εκ των οποίων ένας στους 40 κρίθηκε ακατάλληλος να φέρει όπλο.


Αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι προτεραιότητα δόθηκε στην εξέταση των ομάδων «υψηλού κινδύνου», δηλαδή στους άνδρες που υπηρετούν στις μάχιμες υπηρεσίες, όπως τα ΜΑΤ, τα ΥΜΕΤ, τα ΕΚΑΜ και ομάδες Δέλτα, ΔΙ.ΑΣ. και Ζήτα.


Παρά τις προσπάθειες των ψυχολόγων της ΕΛ.ΑΣ. περισσότεροι από τους μισούς αστυνομικούς (30.000 άνδρες) δεν έχουν περάσει ποτέ από τις επιτροπές ψυχολόγων που βρίσκονται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. «Δυστυχώς υπάρχουν ένστολοι που κάνουν ένοπλες υπηρεσίες χωρίς να έχουν περάσει ποτέ από ψυχολόγο. Θεωρούμε, πάντως, ότι το ποσοστό ακαταλληλότητας οπλοφορίας θα είναι μικρότερο στους υπόλοιπους 30.000 αστυνομικούς που δεν έχουμε εξετάσει ακόμα, διότι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου», αναφέρει αστυνομική πηγή.


Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, στην Αττική, από το γραφείο έχουν περάσει 14.600 ένστολοι, εκ των οποίων οι 300 «κόπηκαν». Στη Θεσσαλονίκη από τις επιτροπές πέρασαν 6.500 αστυνομικοί, από τους οποίους 202 αντιμετώπιζαν ψυχολογικά προβλήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 72 από τους 202 άνδρες που «κόπηκαν» υπηρετούν στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα και μετέβησαν στη Θεσσαλονίκη για να εξεταστούν.


 


 


http://www.kontranews.gr/

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X