Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Στις πλατείες ξανά ο κόσμος!Νέες συγκεντρώσεις
Στις πλατείες ξανά ο κόσμος!Νέες συγκεντρώσεις thumbnail

Στις πλατείες ξανά ο κόσμος!Νέες συγκεντρώσεις

ην ώρα που οι διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών έχουν φτάσει στο κρισιμότερο σημείο και πολλοί μιλούν για αδιέξοδο, ξαφνικά οργανώνονται συγκεντρώσεις στις πλατείες με αίτημα την "απόρριψη των εκβιασμών".


Το κάλεσμα υπογράφει μια ομάδα υπό τον τίτλο "Παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας", δημιουργός της οποίας εμφανίζεται "το εξπρές της αξιοπρέπειας".Ωστόσο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισήμως καλούν στο εν λόγω συλλαλητήριο. Ανάμεσά τους ο αναπληρωτής Υπουργός, Δημήτρης Στρατούλης.


  


 


Οι διοργανωτές μέσω Facebook δίνουν ραντεβού την Τετάρτη στην πλατεία Συντάγματος στις 19:30 και στον Λευκό Πύργο στις 20:00, ενώ οργανώνονται συγκεντρώσεις υπέρ της Αθήνας και στο Λουξεμβούργο την Πέμπτη, έξω από τη συνεδρίαση του Eurogroup.  


 


"Όχι στη συμφωνία"


"Ήδη η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει πολλές υποχωρήσεις στην προσπάθεια να αποφύγει τις απειλές και τους εκβιασμούς, δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα βήματα πίσω. Η κυβέρνηση δεν έχει άλλο δρόμο από το να μην αποδεχθεί την όποια συμφωνία, αλλά να δώσει λύση με βάση τη λαϊκή εντολή που έχει λάβει", αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα.Ολόκληρο το κείμενο έχει ως εξής:


Παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας -Γκρεμίζουμε τη λιτότητα 


Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι οι διαπραγματεύσεις με τους "εταίρους" έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταργήσει το δημοκρατικό δικαίωμα ενός λαού, ολόκληρης της κοινωνίας να αποφασίζει για το μέλλον του. Δεν έχουν δικαίωμα οι "δανειστές" να προσβάλουν την αξιοπρέπειά μας και να προσπαθούν να ακυρώσουν τη λαϊκή εντολή για τερματισμό της λιτότητας. 


Ήδη η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει πολλές υποχωρήσεις στην προσπάθεια να αποφύγει τις απειλές και τους εκβιασμούς, δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα βήματα πίσω. Η κυβέρνηση δεν έχει άλλο δρόμο από το να μην αποδεχθεί την όποια συμφωνία, αλλά να δώσει λύση με βάση τη λαϊκή εντολή που έχει λάβει.


Ασφαλώς, δεν πρόκειται για εύκολη απόφαση, ωστόσο είναι η μόνη που ανταποκρίνεται στο αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου και, κυρίως, η μόνη που υπερασπίζεται τις ανάγκες και την αξιοπρέπεια της ελληνικής κοινωνίας. 


Πέντε χρόνια ήταν αρκετά για να αποδείξει σε όλους, ότι το πείραμα απέτυχε. Η άγρια λιτότητα γεννάει ύφεση και η ύφεση μεγαλύτερα ελλείμματα και χρέος. Πέντε χρόνια ήταν αρκετά, το πειραματόζωο πλήρωσε ακριβά την κρίση. Πέντε χρόνια ήταν αρκετά, τα μνημόνια ήταν ένα καθεστώς που δεν παρήγαγε οικονομικά αποτελέσματα, αλλά προσωπικά και κοινωνικά δράματα.


Δεν αντέχουμε μισθούς και συντάξεις 300 ευρώ, σπίτια χωρίς θέρμανση, τους γονείς μας χωρίς φάρμακα, τα παιδιά μας νηστικά στα σχολεία, για να πληρώνεται χωρίς τέλος ένα χρέος που δεν δημιουργήσαμε εμείς. Οι δανειστές δεν ζητάνε μόνο αυτά, αλλά πολλά περισσότερα με στόχο να εγκλωβίσουν την οικονομία σε ασφυξία και την κοινωνία σε αδιέξοδα.


Κάθε βήμα πίσω στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών, σημαίνει πολλά βήματα πίσω στη δημοκρατία. Όποιος αμφισβητεί το δικαίωμα ενός λαού να επιλέγει δημοκρατικά, σύντομα το κακό χτυπάει και την πόρτα του, δεν πρέπει να ξαναζήσουμε μια Ευρώπη του μίσους και της καταστροφής. Ο ελληνικός λαός για να τα καταφέρει, έχει ανάγκη την υποστήριξη και την αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών λαών. Τα συμφέροντά μας είναι κοινά απέναντι στα συμφέροντα της πολιτικής ελίτ και του ιερατείου του χρήματος.


Ο λαός στην Ελλάδα μίλησε και νίκησε. Θα το κάνει ξανά με κάθε τρόπο, όσες φορές κι αν χρειαστεί. 
http://www.kontranews.gr/Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X