Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Γυναικεία αντιζηλεία: Όταν η μία φίλη ανταγωνίζεται την άλλη
Γυναικεία αντιζηλεία: Όταν η μία φίλη ανταγωνίζεται την άλλη thumbnail

Kατερίνα, αναγνώστρια του boro.gr

Γυναικεία αντιζηλεία: Όταν η μία φίλη ανταγωνίζεται την άλλη

Αναγνώστριά μας ρωτά: 

 

Καλησπέρα σας είναι καιρός που μια από τις καλές μου φίλες έχει βαλθεί να με ανταγωνίζεται. Χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος να έχουμε τσακωθεί πρόσφατα έμαθα ότι με κουτσομπόλευε ενώ έχω αρκετές φορές παρατηρήσει ότι προσπαθεί να βγει από πάνω σε παρέες και να με υποτιμήσει με τα λόγια της. Προαπσθεί να με καπελώσει και συχνά κρίνει τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρομαι με τον σύζυγο μου αλλά και το πως είμαι σαν μητέρα χωρίς να της ζητήσω την άποψή της. Με έχει απογοητεύσει πολύ σκέφτομαι να μιλήσω μαζί της αλλά βεβαια με εχει απογοητεύσει και δε ξέρω γιατί το κάνει αυτό τι με συμβουλεύετε. 

Ευχαριστώ. 

 

Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος- ομαδικός θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός. 

 


Αγαπητή αναγνώστρια:

 

Η απογοήτευσή σας μπορεί να γίνει μια έρευνα ως προς το γιατί η καλή σας φίλη άλλαξε συμπεριφορά απέναντί σας. Πότε θεωρείτε πως άλλαξε η συμπεριφορά της; Είναι με βάση κάποιο γεγονός η αλλαγή αυτή; Είναι με βάση ένα χρονικό σημείο; Πολλές φορές όταν θέτουμε στόχους που κάποιοι τους επιτυγχάνουν ενώ εμείς πασχίζουμε και δεν είμαστε σίγουροι για το αποτέλεσμα, γινόμαστε επιθετικοί γιατί νιώθουμε λιγότεροι. Μήπως νιώθει η φίλη σας κάτι τέτοιο; Μοιάζει όντως να σας βιώνει ανταγωνιστικά και απειλητικά ως προς την αυτοεκτίμησή της. Ο ανταγωνισμός διαφέρει από την άμιλλα και την αλληλοβοήθεια μόνο προς το ότι κάποιος που τον ανταγωνίστηκαν αποφάσισε να δει "γιατί" και να πείσει πως δεν αποτελεί κίνδυνο εξευτελισμού, ντροπής και "νικητή ανάμεσα σε χαμένους" αλλά ούτε και "πρότυπο" που "δεν μπορούν να φτάσουν οι άλλοι". Μήπως η φίλη σας νιώθει πως έχετε κάτι που επιθυμούσε η ίδια για τον εαυτό της αλλά δεν μπορεί να έχει; Παρατηρήστε όταν συναναστρέφεστε πότε αλλάζει ο τόνος της, η συμπεριφορά της. Αν είναι καλή σας φίλη είναι κρίμα να χαθείτε. Οι αγωνίες και τα τραύματα άλλωστε είναι που δένουν καλά τους ανθρώπους όταν συζητιούνται.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X