Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Όταν ο άνδρας δεν έχει όρεξη για σεξ: Οι λόγοι
Όταν ο άνδρας δεν έχει όρεξη για σεξ: Οι λόγοι thumbnail

Όταν ο άνδρας δεν έχει όρεξη για σεξ: Οι λόγοι

Η διαταραχή της ερωτικής επιθυμίας στον άνδρα 


Γράφει ο  Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας – ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου. 


Αποτέλεσμα εικόνας για ζήσης παπαθανασίου
Ποιο είναι το κυριότερο οργανικό αίτιο διαταραχής της ερωτικής επιθυμίας στον άντρα;


Είναι η αύξηση της ηρολακτίνης στον οργανισμό του άντρα. Η προλακτίνη είναι ορμόνη που υπάρχει και στα δύο φύλα και παράγεται από την υπόφυση, έναν αδένα που βρίσκεται κρυμμένος στα οστά του κρανίου. 'Οταν τα επίπεδα της ηρολακτίνης αυξάνονται, επηρεάζεται αρνητικά η ερωτική επιθυμία του άντρα. Επίσης αρνητικά επηρεάζεται και η γονιμότητά του. Η χορήγηση φαρμάκου που ελαττώνει τα επίπεδα της προλακτίνης που κυκλοφορούν στο αίμα του άντρα βελτιώνει την ερωτική επιθυμία και την ποιότητα του σπέρματος σε περισσότερες από τις μισές περιπτώσεις.


Ποιά είναι τα κυριότερα ψυχολογικά αίτια διαταραχής της ερωτικής επιθυμίας στον άντρα;


Διαταραχές της στύσης και της εκσπερμάτισης είναι λογικό να επηρεάζουν αρνητικά την ερωτική επιθυμία του άντρα. Πρόκειται για ένα μηχανισμό προστασίας του άντρα από το ενδεχόμενο μιας αποτυχημένης προσπάθειας. Οι επαγγελματικές και προσωπικές δυσκολίες είναι δυνατό να μονοπωλούν για ένα χρονικό διάστημα το ενδιαφέρον του άνδρα και να καταστέλλουν την ερωτική του επιθυμία. Η σύγχυση των ρόλων μέσα στη σχέση μπορεί επίσης να δημιουργεί ανάλογο πρόβλημα ερωτικής επιθυμίας του άντρα για τη συγκεκριμένη γυναίκα (εκλεκτική έλλειψη ερωτικής επιθυμίας). Τέλος, ορισμένες ψυχιατρικές παθήσεις, όπως η κατάθλιψη, μειώνουν σημαντικά την ερωτική επιθυμία. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X