Όλσεν: «Δεν αξιοιποιεί την έδρα της η Ελλάδα»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο Δανός προπονητής των Νήσων Φερόε, Λαρς Όλσεν και μίλησε για την νίκη της ομάδας του επί της Ελλάδας ενώ αναφέρθηκε και στον συμπατριώτη του Φρανκ Άρνεσεν.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το γεγονός πως η ομάδα του κέρδισε δυο φορές την Ελλάδα:

«Σαφώς ήταν μια έκπληξη και για εμάς όμως το κάναμε και στην Αθήνα. Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και καταφέραμε και πήραμε τις νίκες».

Για το πώς αντιμετώπισε την Ελληνική ομάδα:

«Η στρατηγική μας δεν ήταν διαφορετική από τα υπόλοιπα παιχνίδια. Δεν θέλω να μιλήσω για τις αδυναμίες της Ελλάδας. Και στα δυο παιχνίδια η Ελλάδα έπαιξε καλά αλλά δεν μπόρεσε να μετατρέψει τις ευκαιρίες της σε γκολ. Εμείς κάναμε 5-6 ευκαιρίες, πετύχαμε δύο γκολ και πήραμε την νίκη».

Για το γεγονός πως ήταν ο αρχηγός της Δανίας όταν είχε κατακτήσει η χώρα το Euro:

«Τότε δε προκριθήκαμε γιατί η Γιουγκοσλαβία είχε προβλήματα με τον πόλεμο και απλά μας είχαν προσκαλέσει. Κανείς δεν περίμενε εκείνη την επιτυχία, εμείς παίζαμε χωρίς άγχος και είχαμε προετοιμαστεί μονάχα με ένα φιλικό! Είχαμε πετύχει μια ιστορική επιτυχία»!

Για τον συμπατριώτη του, Φράνκ Άρνεσεν:

«Είχαμε παίξει λίγα παιχνίδια μαζί στην εθνική ομάδα επειδή ήταν μεγαλύτερος. Του εύχομαι καλή επιτυχία στον ΠΑΟΚ και πιστεύω πως είναι ένας πολύ καλός τεχνικός διευθυντής καθώς έχει περάσει από πολύ μεγάλες ομάδες όπως η Τσέλσι και το Αμβούργο».

Για το πώς προετοιμάζεται η ομάδα:

«Έχουμε κάποιους ημιεπαγγελματίες που αγωνίζονται στην Ισλανδία και στην Σκωτία. Οι παίκτες που αγωνίζονται στα Νησιά Φερόε δουλεύουν οκτώ ώρες και μετά έρχονται και κάνουν προπονήσεις. Αυτοί που είναι έξω έρχονται μια βδομάδα πριν από τους αγώνες».

Για το πώς πανηγύρισαν την νίκη επί της Ελλάδας στα Φερόε:

«Ήταν κάτι απίστευτο. Όλοι και όλοι οι κάτοικοι είναι 45.000 αλλά ξενύχτησαν όλοι και έκαναν ένα μεγάλο πάρτι».

Για τους στόχους της ομάδας του:

«Είμαστε μια μικρή ομάδα. Νομίζω πως στο γκρουπ μας με 10-13 πόντους ίσως γίνει κάτι όμως εμείς θέλουμε να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

Για την πολύ κακή εικόνα της Ελληνικής ομάδας:

«Δεν θέλω να μιλήσω πολύ για την Ελλάδα όμως από όσο θυμάμαι πάντα βασιζόταν στον παράγοντα έδρα. Φέτος, η Ελληνική ομάδα έχει χάσει πολλά παιχνίδια στην έδρα της και αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα».

Σχετικά άρθρα