Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Σακελλαρίδης: Το κείμενο που μας παραδόθηκε περιείχε τα μέτρα που αρνείται ο Γιούνκερ
Σακελλαρίδης: Το κείμενο που μας παραδόθηκε περιείχε τα μέτρα που αρνείται ο Γιούνκερ thumbnail

Σακελλαρίδης: Το κείμενο που μας παραδόθηκε περιείχε τα μέτρα που αρνείται ο Γιούνκερ

Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στις σημερινές δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζ.Κ. Γιούνκερ.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωση του ο Γ. Σακελλαρίδης "το κείμενο που παραδόθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό την προηγούμενη Τετάρτη επισήμως από τους θεσμούς περιλάμβανε 10% αύξηση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα και 4,5% αύξηση στο ΦΠΑ στα φάρμακα, κατάργηση του ΕΚΑΣ, αύξηση των εσόδων από το ΦΠΑ κατά 1,8 δισ. και μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1,8 δισ. ευρώ".
 
"Ποτέ δεν είπαμε", συνεχίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, "ότι είναι άποψη της Κομισιόν και του κ. Γιουνκέρ προσωπικά, αλλά ότι είναι συνθετική πρόταση των τριών θεσμών. Είναι θετικό που ο κ. Γιούνκερ καταθέτει την διαφοροποίησή του ως προς αυτές τις κατευθύνσεις".
 
"Η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει προτάσεις με ισοδύναμα μέτρα, που καλύπτουν πλήρως το δημοσιονομικό κενό, μεταφέροντας παράλληλα τα βάρη από τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα, ενώ έχει προτείνει και την μείωση των αμυντικών δαπανών", καταλήγει.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X