Πέρασε στη 16άδα ο Κρεάνγκα, 4-2 τον Κριζάν

Καλλίνικος Κρεάνγκα από τον παλιό, πολύ καλό καιρό, εκτόπισε το εμπόδιο του Ρουμάνου Άντριαν Κριζάν στον 2ο γύρο του απλού και προκρίθηκε στη 16άδα των Ευρωπαϊκών Αγώνων.

Με ακόμα καλύτερη εμφάνιση από εκείνη του 1ου γύρου, με εξαιρετικό ρυθμό και σωστή τακτική από την αρχή έως το τέλος, κατέβαλλε με 4-2 σετ το νούμερο 15 του αγωνίσματος και πραγματοποίησε τον πρώτο του στόχο. Αύριο στις 11:00 ώρα Ελλάδας συγκρούεται με τον Κροάτη Αντρέι Γκάσινα, Νο 8 του ταμπλό και αναλαμβάνει μεγαλύτερη πρόκληση επιζητώντας την πρόκριση στην πρώτη 8άδα. Στον γύρο των «32» ο Γκάσινα απέκλεισε τον Ιταλό Νιαγκόλ Στογιάνοφ με 4-0 σετ.

«Ζεστός» ύστερα από τα παιχνίδια του σε ομαδικό και απλό, αλλά κυρίως με δυνατή ψυχολογία από την πολύ δύσκολη πρόκριση στον 2ο γύρο ο Κρεάνγκα (νούμερο 44 στην ευρωπαϊκή κατάταξη του Ιουνίου) μπήκε αποφασισμένος στο ματς με τον Κριζάν (Νο 21). Έπαιξε πιο ελεύθερα συγκριτικά με την πρεμιέρα στο αγώνισμα, ενώ μέτρησε και το γεγονός ότι αντιμετώπισε αθλητή με βολικό για τον ίδιο στυλ παιχνιδιού.
Οι αντίπαλοι πήραν αρχικά από ένα σετ με σχεδόν πανομοιότυπο τρόπο. Ο Κρεάνγκα πήρε τέσσερις πόντους στη σειρά από το 7-9 του 1ου σετ και ο Κριζάν είχε ανάλογο ξέσπασμα από το 7-8 του 2ου.

Ο Έλληνας άσος αξιοποίησε σε μεγάλο βαθμό το σερβίς του και αυτό φάνηκε κυρίως στο 3ο και το 4ο σετ. Κατέκτησε 7 και 6 πόντους αντίστοιχα και μάλιστα στο 3ο σετ «κράτησε» το σερβίς του για το 10-8 και αμέσως μετά για το 11-10. Στο 4ο σετ έμεινε πίσω με 1-5, αλλά έκανε εντυπωσιακή επαναφορά στηριζόμενος σε σερβίς και δυνατή επίθεση, προηγήθηκε 7-5 και τελικά επικράτησε 11-8.

Στο 5ο σετ ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του απλού ανδρών το 2012 απέκτησε εκ νέου καλή διαφορά (7-2) κι αυτή τη φορά την εκμεταλλεύτηκε για να μειώσει σε 2-3, όμως ο Κρεάνγκα  λες και …κράτησε δυνάμεις έκανε τρομερή εκκίνηση στο 6ο σετ (7-1) και δεν επέτρεψε στιγμή στον αντίπαλό του να σκεφτεί ότι μπορεί να φτάσει στην ανατροπή (11-9, 8-11, 12-10, 11-8, 8-11, 11-5). Οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες του Μπακού γίνονται, ως γνωστόν, στα πρότυπα των Ολυμπιακών Αγώνων και με αυτή την αφορμή (και χωρίς φυσικά να επιχειρείται σύγκριση) μπορούμε να θυμίσουμε ότι η είσοδος στις θέσεις 9-16 είναι και το καλύτερο πλασάρισμα στο απλό για τον Κρεάνγκα των πέντε Ολυμπιακών τουρνουά. Το κατάφερε το 2008 στο Πεκίνο.

Σχετικά άρθρα