«Πετύχαμε τον στόχο μας, αλλά»…

«Πετύχαμε τον στόχο μας, αν και δεν ήταν σωστό, να ορίζουμε σαν ταβάνι την 3η θέση για τον ΠΑΟΚ και τον Άρη», επισήμανε ο Σούλης Μαρκόπουλος μετά την κατάκτηση της τρίτης θέσης της τελικής βαθμολογίας της Basket League από τον «Δικέφαλο».
«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Άρη για την χρονιά που έκανε», είπε αρχικά ο προπονητής του ΠΑΟΚ. «Έκανε μία πολύ καλή χρονιά. Μία σκληρή ομάδα με στόχους σε άμυνα και επίθεση και που προβλημάτιζε τον αντίπαλό της».
«Συγχαρητήρια όμως και σε όλους στην ομάδα μου με 19 νίκες να μην ήταν κάτι εύκολο στην κανονική διάρκεια με την αποχώρηση δύο παικτών και αποχωρήσεις παικτών ενώ στα πλέι οφ παίξαμε χωρίς τον πρώτο ριμπάουντερ στα επιθετικά ριμπάουντ (σ.σ. Τζούλιαν Βον)», συνέχισε ο Μαρκόπουλος και υπογράμμισε: «Για αυτό αξίζει στην ομάδα μου συγχαρητήρια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου και το ιατρικό τιμ αλλά και όλους όσους ήταν γύρω από την ομάδα και την διοίκηση που προσπαθούσε η ομάδα να είναι αξιοπρεπής μέσα και έξω από το γήπεδο. Σε μία μεγάλη χρονιά όπου η ομάδα πέτυχε τον στόχο της αν και δεν είναι σωστό να λέμε ταβάνι την 3η θέση για τον ΠΑΟΚ και τον Άρη. Αυτό που με στεναχώρησε στην σειρά ήταν ότι τα γήπεδα ήταν άδεια. Ο Άρης λόγω της τιμωρίας του και σε μας που δεν ήρθε αν και τους περιμέναμε».
«Κάτι πρέπει να γίνει και να αλλάξει», σχολίασε ο κόουτς του «Δικέφαλου». «Ευχαριστώ για όλα και για την συνεργασία που είχαμε όλο τον χρόνο».
Ο Μαρκόπουλος ακολούθως δήλωσε ότι η οικονομική και διοικητική κατάσταση στις δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης πρέπει να αλλάξει: «Ο Άρης και ο ΠΑΟΚ έκαναν από μία φοβερή χρονιά με μεγάλη προσπάθεια από τις διοικήσεις τους. Κάποια στιγμή όμως πρέπει να αλλάξει».
Σε ερώτηση εάν μπορεί ο Άρης να έχει παράπονα από την σημερινή διαιτησία όπως είχε ο ίδιος μετά το πρώτο παιχνίδι της σειράς: «Έπαιξα με τον Παναθηναϊκό και δεν σφυριζόταν φάουλ σε πολύ πιο απλές φάσεις. Πείτε μου τι να πω στους παίκτες μου».
Δέδας: «Ιδανικό τέλος»
«Για μας τελειώνει μια μεγάλη σεζόν με τον ιδανικό τρόπο», τόνισε ο Γιώργος Δέδας, αρχηγός του «Δικέφαλου», ο οποίος εξήγησε: «Με το ταβάνι μας στον μικρόκοσμο των υπολοίπων εκτός των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού είμαστε η καλύτερη ομάδα. Την κερδίσαμε στην κανονική διάρκεια και την διατηρήσαμε και μετά τα πλέι οφ. Θέλω να αφιερώσω αυτήν την χρονιά στους Κώστα Χαραλαμπίδη και Κώστα Κακαρούδη και το μόνο που χρειάστηκε να κάνω αντικαθιστώντας τον Χαραλαμπίδη ως αρχηγός ήταν να λέω 1-2-3 πριν από την προπόνηση. Δείγμα ηρεμίας και το πόσο σημαντικό ήταν. Καλή ξεκούραση και καλό καλοκαίρι σε όλους».
Για την εξέλιξη της σειράς ο Δέδας σημείωσε ότι ο ΠΑΟΚ νίκησε στους αγώνες που κρίθηκαν στις λεπτομέρειες: «Ήταν ένα παιχνίδι όπου περιμέναμε την αντίδραση του Άρη. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν αρκετά καλοί στην άμυνα. Το καλό είναι ότι τα παιχνίδια της σειράς που κρίθηκαν στην λεπτομέρεια τα κερδίσαμε».
«Η 3η θέση δίνει παρουσία στους ομίλους του Eurocup και αυτό ήταν το ομαδικό κίνητρο», εξήγησε ακόμη ο αρχηγός του «Δικέφαλου» και πρόσθεσε: «Κι όσο για το ατομικό ήταν να φύγουν όλοι σπίτια τους ευχαριστημένοι και να πάμε στις οικογένειές μας που αυτήν την χρονιά μας λείψανε»
Σε ερώτηση αν βλέπει να μικραίνει η ψαλίδα με τους δύο αιώνιους της Αθήνας, ο Δέδας απάντησε: «Ο Άρης κέρδισε το Ολυμπιακό στα πλέι οφ και εμείς τον Παναθηναϊκό στην κανονική περίοδο. Οπότε το θεωρώ δύσκολο. Να τους κοντράρουμε όμως είμαστε σε καλό δρόμο».

Σχετικά άρθρα