Περιοριστικοί και απεριόριστοι…

Η δικαστική απόφαση για τους περιοριστικούς όρους που επιβλήθηκαν στον Βαγγέλη Μαρινάκη προφανώς και δε σημαίνει ενοχή του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Oλυμπιακός σχετικά με το σε βάρος του κατηγορητήριο, αλλά σε ό,τι έχει σχέση με τους στόχους του Ολυμπιακού για τα επόμενα χρόνια, σαφώς και δεν αλλάζει κάτι. Ή ίσως αλλάζει. Οδηγεί σε μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα εκ μέρους των ερυθρόλευκων για τη διατήρηση των εγχώριων κεκτημένων και την προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση του συλλόγου και της χώρας στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Διότι ο Ολυμπιακός προφανώς και θα παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ, παρά τη σαφή προσπάθεια των από κάτω να πετύχουν το αντίθετο. Διότι προφανώς ο Μαρινάκης θα συνεχίσει να στηρίζει οικονομικά και να επενδύει στον Ολυμπιακό, με μεταγραφές εκατομμυρίων, βελτίωση υποδομών και εγκαταστάσεων, ανάπτυξη της ομάδας σε κάθε τομέα. Διότι προφανώς και θα συνεχιστεί η προσπάθεια των επίδοξων ανταγωνιστών του να τον πλήξουν επικοινωνιακά και να τον φτάσουν τραβώντας εκείνον κι όχι πηγαίνοντας μπροστά οι ίδιοι.

Στο χέρι του Ολυμπιακού παραμένει ο έλεγχος της κατάστασης, εφόσον συνεχίσει να «αμύνεται επιτιθέμενος», όπως κάνει σε όλη τη διάρκεια της πολυετούς κυριαρχίας του. Όπως έχει δείξει η πενταετής παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη στην ηγεσία της ποδοσφαιρικής ομάδας, η σημερινή εξέλιξη μπορεί να οδηγήσει σε δυναμικές απαντήσεις εκ μέρους του Ολυμπιακού και σε διεύρυνση της απόστασής του από το «μέτωπο» των υπολοίπων. Σε… απεριόριστη αντίθεση, δηλαδή, με το πανηγυρικό κλίμα που επιχειρούν να παρουσιάσουν για το θέμα των περιοριστικών όρων.

Σχετικά άρθρα