Με Τζούριτς, Στεφάνοφ, κόσμο

Στην τελική ευθεία για την έναρξη του 2ου τουρνουά του 7ου ομίλου του World League που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη. Όλα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου.

Έχουμε μπει πλέον στην τελική ευθεία για την έναρξη του 2ου τουρνουά του 7ου ομίλου του World League που θα διεξαχθεί το τριήμερο 19-21 Ιουνίου στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή Ελλάδας, Μεξικού, Σλοβακίας και Κίνας και το ‘ανεπίσημο’ σερβίς της διοργάνωσης δόθηκε σήμερα το μεσημέρι με την επίσημη συνέντευξη Τύπου στην οποία παραβρέθηκαν οι τέσσερις προπονητές των ομάδων.

Την συνέντευξη προλόγισε εκ μέρους της ΕΟΠΕ ο ταμίας του ΔΣ Θανάσης Ρέρρας ο οποίος καλωσόρισε τις ξένες αποστολές στην Θεσσαλονίκη και ευχήθηκε σε όλες τις ομάδες να έχουν ένα καλό τουρνουά και να προσφέρουν όμορφο θέαμα στον κόσμο που είμαι σίγουρος ότι θα βρεθεί και τις τρεις ημέρες στο Αλεξάνδρειο».

Όσον αφορά τους τέσσερις προπονητές όλοι εξέφρασαν την επιθυμία να δουν τις ομάδες τους να αποδίδουν καλύτερο βόλεϊ, δεδομένου ότι οι συνθήκες θα είναι καλύτερες στην Θεσσαλονίκη απ’ ότι στο Μεξικό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των προπονητών:

Σωτήρης Δρίκος (Ελλάδα): «Πρώτα απ’ όλα θέλω να καλωσορίσω τις άλλες αποστολές. Το πρώτο τουρνουά ήταν λίγο περίεργο για εμάς. Παίζαμε σε μεγάλο υψόμετρο, η κούραση ήταν μεγάλη, υπήρχε μεγάλη υγρασία και ζέστη, ειδικά όταν η μπάλα ήταν ψηλά είχαν πρόβλημα όλες οι ομάδες πλην του Μεξικού. Είναι χαρακτηριστικό ότι χάθηκε πάνω από το 20% των σερβίς.

Εμείς συλλέξαμε εμπειρίες αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Ο όμιλος είναι κλειστός και αμφίρροπες και οι ισορροπίες εύθραυστες. Δεν περιορίζουμε τον στόχο μας στο αποτέλεσμα. Εμείς θέλουμε να παίξουμε πιο κοντά στις δυνατότητες μας, όπως κάναμε στο τουρνουά της Σμύρνης.

Οι άλλες ομάδες έχουν συνηθίσει τα ταξίδια και μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα την κούραση και τις διαφορές στις κλιματολογικές συνθήκες. Εμείς τώρα αρχίζουμε να το μαθαίνουμε.

Κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά, αρχικά με το Μεξικό που παίζει ένα διαφορετικό βόλεϊ που δύσκολα αποκρυπτογραφείται. Παρότι έχει ένα βαθμό αυτό δεν σημαίνει τίποτα για την δυναμικότητα της. Πρέπει να προσαρμοστούμε τρεις ημέρες σε τρεις διαφορετικές ομάδες».

Για την επιστροφή Τζούριτς, Στεφάνου είπε: «Προφανώς όταν έχεις πλήρη ομάδα έχεις διαφορετικές δυνατότητες. Καμία φορά η ελλείψεις φέρνουν συσπείρωση και η πληρότητα εφησυχασμό, αυτό πρέπει να το προλάβουμε. Εύχομαι Τζούριτς, Στεφάνου να βγάλουν το τουρνουά χωρίς πρόβλημα».

Για την συμβολή του κόσμου και το αν θα γεμίσει το γήπεδο είπε: «Το βόλεϊ της Θεσσαλονίκης μας βοήθησε πολύ. Είμαστε σίγουροι ότι όπως πέρσι ήρθε στον Εύοσμο στο Ευρωπαϊκό Λιγκ, θα έρθει και στο «Αλεξάνδρειο» ένα εμβληματικό γήπεδο για τον ελληνικό αθλητισμό. Εμείς θέλουμε ένα κοινό που να μην αγαπάει μόνο την νίκη, αλλά να αγαπάει το σπορ και αυτό πιστεύω θα συμβεί. Οι αθλητές θέλουν να εισπράξουν μία αναγνώριση για την προσπάθεια που κάνουν. Αυτή την στιγμή έχουμε ηλικιακά μια φουρνιά που μπορεί να στηρίξει την Εθνική Ανδρών για δέκα ακόμα χρόνια».

Γκουότσεν Ξίε (Κίνα): «Είναι μεγάλη ευχαρίστηση να βρισκόμαστε εδώ και να βλέπουμε φίλους. Ήταν ένα μεγάλο ταξίδι από το Μεξικό ως εδώ. Η ομάδα μας είναι σε καλή κατάσταση κι ελπίζω αυτή την εβδομάδα να παίξουμε το καλύτερο παιχνίδι μας».

Φλάβιο Γκουλινέλι (Σλοβακία): «Είναι πάντα χαρά μου να βρίσκομαι στην Θεσσαλονίκη και να συναντώ ξανά παλιούς φίλους. Ερχόμαστε από το Μεξικό όπου δεν κάναμε τα καλύτερα μας παιχνίδια. Είμαστε εδώ να δώσουμε αυτά τα τρία παιχνίδια και να αλλάξουμε τα αποτελέσματα μας πριν το φάιναλ φορ στην Μπρατισλάβα. Είμαστε εδώ για να πάρουμε την καλύτερη δυνατόν θέση».

Χουάν Ρομπέρο Βίλτσες (τεχνικός Εθνικής Μεξικό): «Θέλω να ευχαριστήσω την Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα που μας δέχτηκαν όμορφα. Η ομάδα μας δεν έκανε το καλύτερο που μπορούσε στη χώρα μας στο Μεξικό. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλύτερα εδώ και να διορθώσουμε τα αποτελέσματα μας».

Σε ερώτηση (που αφορούσε τους τρεις ξένους προπονητές) για το τι διαφορετικό μπορούμε να περιμένουμε από το τουρνουά του Μεξικό και ποια ομάδα θεωρούν ότι έχει το προβάδισμα απάντησαν ως εξής:

Χουάν Ρομπέρτο Βίλτσες (Μεξικό): «Στο Μεξικό παίξαμε σε υψηλό επίπεδο. Όλες οι ομάδες έπαιξαν εξαιρετικά, αλλά ήμασταν όλες κουρασμένες. Έχουμε μία νεαρή ομάδα. Η Κίνα ίσως είναι η καλύτερη ομάδα του γκρουπ, αλλά νομίζω πως η μία ομάδα μπορεί να νικήσει την άλλη. Για εμένα η έκπληξη ήταν η Ελλάδα η οποία επέστρεψε δυναμικά και έπαιξε περισσότερα σετ από όλους μας. Περιμένω να δω περισσότερα από όλες τις ομάδες σε αυτό το τουρνουά».

Φλάβιο Γκουλινέλι (Σλοβακία): «Δεν ξέρω τι διαφορετικό μπορώ να περιμένω από το τουρνουά εδώ σε σχέση με αυτό στο Μεξικό, αλλά ξέρω τι ακριβώς πρέπει να περιμένω από την ομάδα μου. Δεν παίξαμε το καλύτερο μας παιχνίδι στο Μεξικό, ίσως επειδή ήμασταν κουρασμένοι, ίσως επειδή επειδή προσπαθούσαμε να προσαρμοστούμε στις συνθήκες. Για εμένα το προβάδισμα το έχει η Κίνα».

Γκουότσεν Σίε (Κίνα): «Όπως και για τις άλλες ομάδες έτσι και για τη δική μας υπάρχουν προβλήματα. Στο Μεξικό δεν υπήρχε σταθερότητα κι έγιναν πολλά λάθος σέρβις. Έχουμε κι εμείς πολλούς νεαρούς στην ομάδα. Μετά το Μεξικό είπαμε στους παίκτες να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό κι αυτό περιμένουμε να κάνουν».

Σχετικά άρθρα