Ηττήθηκε και πάει για το χάλκινο η Εθνική

Το χάλκινο μετάλλιο θα διεκδικήσει η Εθνική νεανίδων κόντρα στην Ιταλία, καθώς ηττήθηκε στον ημιτελικό από την Ισπανία με 9-6. Στον μεγάλο τελικό, η Ρωσία θα αντιμετωπίσει την Ισπανία.

Το μεγάλο όπλο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, η άμυνα, αυτή τη φορά δε λειτούργησε σωστά με αποτέλεσμα η ελληνική ομάδα να δεχθεί πολλά εύκολα γκολ και τα περισσότερα στα έως τώρα παιχνίδια της.

Ο αγώνας ήταν ντέρμπι από το πρώτο λεπτό με τις Ισπανίδες να παίρνουν το προβάδισμα και την ελληνική ομάδα να κυνηγά το σκορ. Οι παίκτριες του Λέανδρου κατάφεραν στο τρίτο οκτάλεπτο να φτάσουν στην ισοφάριση 5-5, όμως οι Ισπανίδες πέτυχαν δύο συνεχόμενα γκολ με αποτέλεσμα η ελληνική ομάδα να βρεθεί πίσω στο σκορ με 7-5.

Στην τέταρτη περιόδο, οι κοπέλες της Εθνικής μπήκαν αποφασισμένες να γυρίσουν το παιχνίδι, κάτι το οποίο δε συνέβη στην εξέλιξή της. Η Καλογεράκου με ωραίο σουτ έκανε το 7-6 στο 4:51, αλλά οι Ισπανίδες σημείωσαν δύο αναπάντητα γκολ  και έφθασαν στο τελικό 9-6, που έβγαλε την ελληνική ομάδα από τη διεκδίκηση του τίτλου της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Οκτάλεπτα 2-2, 3-2, 2-1, 2-1

Ισπανία (Αθνάρ Φερνάντεζ) Ντιέζ 4, Θουρίτα 2, Αρόνες 2, Κρέσπι 1,

Ελλάδα (Λέανδρος) Μαυρωτά 2, Ελευθεριάδου 1, Πρωτοπαπά 2, Καλογεράκου 1

Σχετικά άρθρα