Περού και… φωτιά στον όμιλο! (videos)

Σε “θρίλερ” έχει εξελιχθεί στον 3ο όμιλο του Κόπα Αμέρικα η πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Το Περού νίκησε τα ξημερώματα της Παρασκευής την Βενεζουέλα με 1-0, έβαλε “φωτιά” στο γκρουπ και πλέον όλα θα ξεκαθαρίσουν στην τελευταία αγωνιστική αφού και οι τέσσερις ομάδες έχουν από 3 βαθμούς. Η Βενεζουέλα μπήκε πιο δυνατά στο ματς και στο 16′ απείλησε με τον Γκέρα έπειτα από εξαιρετική προσπάθεια του Ρόναλντ Βάργκας, ο οποίος βρίσκεται μια ανάσα από την ΑΕΚ. Στο 28′ τα δεδομένα της αναμέτρησης άλλαξαν καθώς ο Αμορεμπιέτα πάτησε τον Γκερέρο και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα γεγονός που ανάγκασε τον Σανβιθέντε να “θυσιάσει” τον Βάργκας περνώντας στο ματς τον Σισέρο. Το Περού εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική υπεροχή και στο 72′ άνοιξε το σκορ με τον “κεραυνό” του Πισάρο μέσα από την περιοχή. Οι παίκτες του Γκαρέκα διαφύλαξαν το προβάδισμά τους μέχρι το φινάλε και πανηγύρισαν την πρώτη νίκη τους στη διοργάνωση.
Περού (Γκαρέκα): Γκαγιέσε, Αντβίνκουλα, Σαμπράνο, Άσκουες, Βάργκας, Μπαγιόν, Λομπατόν (46′ Ρέινα), Σάντσες, Κουέβα (83′ Ουρτάδο), Γκερέρο, Πισάρο (89′ Γιοτούν).
Βενεζουελα (Σανβιθέντε): Μπαρόχα, Ροσάλες, Βισκαρόντο, Τούνιες, Αμορεμπιέτα, Ρινκόν, Σέιχας (82′ Μίκου), Αράνγκο (73′ Χοσέφ Μαρτίνες), Ρόναλντ Βάργκας (38′ Σισέρο), Γκέρα, Ροντόν.
Γήπεδο: Elias Figueroa Brander (Valparaiso)
Η βαθμολογία του 3ου ομίλου1. Περού 3 (2-2) 2. Βραζιλία 3 (2-2) 3. Κολομβία 3 (1-1) 4. Βενεζουέλα 3 (1-1)
Η επόμενη (3η) αγωνιστικήΚολομβία-Περού (21/6, 22:00) Βραζιλία-Βενεζουέλα (22/6, 00:30)

Σχετικά άρθρα