Αρχική / Πολιτισμός / City life / Σήμερα – Ο Φίλιππος Πλιάτσικας στον Κήπο του Μεγάρου
Σήμερα  - Ο Φίλιππος Πλιάτσικας στον Κήπο του Μεγάρου  thumbnail

Σήμερα – Ο Φίλιππος Πλιάτσικας στον Κήπο του Μεγάρου

Μαζί του ο Γιάννης Μηλιώκας, ο Μανώλης Φάμελλος και ο Στάθης Δρογώσης.


Είναι γοητευτικό (και εποικοδομητικό!) να συνυπάρχουν σε μια σκηνή οι γενιές του τραγουδιού. Όχι μόνο για να βλέπουμε live τη γραμμή που μας ενώνει με το τότε, αλλά και γιατί ό,τι συμβαίνει σήμερα, είναι «παιδάκι» του άλλοτε – είτε αυτό γίνεται αντιληπτό διά γυμνού οφθαλμού, είτε όχι. Τις… γραμμές τους και τις πενιές τους, θα απλώσουν στα πόδια μας, στο γρασίδι του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (19 Ιουνίου) ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Γιάννης Μηλιώκας, συναυλία αναδρομής στα παλιά και στα νεότερα, με πολλούς απ’ τους χυμούς που έτρεξαν εντός μας από τα 80ς και έπειτα. Το χιούμορ και ο σαρκασμός του ενός («ιγώ απ τη ζουή πουλλά κατάλαβα/ και σ ούλα τα τερτίπια είμι μέσα…») συναντούν τον ρομαντισμό του άλλου. Τα 80ς κυλούν μέσα στα 90ς με τη φυσικότητα αναπνοής και το «Μοναξιά μου όλα» δίνει πάσα στο «Ροζ», το «Για το καλό μας» στο «Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα» και ούτω καθ’ εξής. Ειδικά δε γι’ αυτήν τη συναυλία το «νήμα» του χρόνου, συνεχίζει και πάει και παρακάτω με τον Μανώλη Φάμελλο και τον Στάθη Δρογώση να συμπληρώνουν την εικόνα.


Χάρη Ποντίδα


Info


19 Ιουνίου 2015
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη , Αθήνα
Τηλ.: 2107282333
Κήπος του Μεγάρου. Προπώληση εισιτηρίων: 10 € & Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο την ημέρα της συναυλίας: 12 €. Ώρα: 21:00.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X