Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Χιουμοριστικό εξώφυλλο του Economist: «My big fat Greek divorce»
Χιουμοριστικό εξώφυλλο του Economist: «My big fat Greek divorce» thumbnail

Χιουμοριστικό εξώφυλλο του Economist: "My big fat Greek divorce"

Στο εξώφυλλο του νέου τεύχους του Economist βρίσκεται το ζήτημα της Ελλάδας. Με τίτλο «My big fat Greek divorce» το οποίο αποτελεί παράφραση της γνωστής κωμωδίας «Big fat Greek wedding», το περιοδικό σημειώνει ότι η Ελλάδα και η ευρωζώνη έχουν εγκλωβιστεί σε μια προβληματική σχέση.


«Είναι πάντα δυσάρεστο να βλέπεις μια σχέση να βυθίζεται», αναφέρεται στο σχετικό άρθρο. Το διαζύγιο θα ήταν μια καταστροφή, για όλους. Το πρόβλημα είναι ότι εκτός και αν η Ελλάδα και η ευρωζώνη αλλάξουν τους όρους της σχέσης τους, το να παραμείνουν μαζί δεν θα είναι πολύ καλύτερο.


Οι περισσότεροι Έλληνες θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ. Αλλά οι πολιτικοί τους κοιτούν στο Βερολίνο για σωτηρία, αντί να μεταρρυθμίσουν τη χώρα τους. Η Ελλάδα πρέπει να καταλάβει ότι αν δεν αλλάξει, οι δανειστές θα χάσουν την υπομονή τους. Το να αποφευχθεί το διαζύγιο θα είναι καλύτερο για όλους. Αλλά αυτός γάμος δεν αξίζει να σωθεί με κάθε τίμημα, αναφέρει ο Economist. 


 


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X