Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / H πρώτη κλινική για άνδρες που έπεσαν θύματα… βιασμού!
H πρώτη κλινική για άνδρες που έπεσαν θύματα... βιασμού! thumbnail

H πρώτη κλινική για άνδρες που έπεσαν θύματα… βιασμού!

Κλινική για την περίθαλψη και τη φροντίδα ανδρών και νεαρών αγοριών, που έχουν πέσει θύματα βιασμού ή σεξουαλικής κακοποίησης, ανακοίνωσε νοσοκομείο στη Σουηδία.

Ειδικότερα, το νοσοκομείο South General της Στοκχόλμης διαθέτει ήδη μονάδα έκτακτης ανάγκης, που λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα και φροντίζει τις γυναίκες – θύματα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης με την δυνατότητα παροχής βοήθειας από γιατρούς, μαίες, νοσοκόμες, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς. 

Μάλιστα, η γιατρός Lotti Helstrom δήλωσε στο Radio Sweden ότι στην χώρα το περασμένο έτος 370 άνδρες και νεαρά αγόρια υπήρξαν θύματα βιασμού και υποστήριξε, ότι, ενώ στη χώρα ο βιασμός των ανδρών είναι θέμα ταμπού, οι άνδρες που βιάζονται είναι πολλοί περισσότεροι, από όσους φαντάζεται κάποιος.

Ακόμα, η γιατρός υποστήριξε ότι είναι σημαντικό για τους άνδρες να έχουν ίση μεταχείριση με τις γυναίκες σε αυτό το θέμα και να έχουν την δυνατότητα πρόσβασης στην επείγουσα περίθαλψη, αν πέσουν θύματα βιασμού.


kontranews.grComments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X