Ξενύχτησε για Βιθκαρόντο και Αμορεμπιέτα

Ο Ρόναλντ Βάργκας δεν ήταν ο μόνος λόγος για τον οποίο ξενύχτησε ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς τα ξημερώματα της Παρασκευής. Ο Τεχνικός Διευθυντής της ΑΕΚ παρακολούθησε την αναμέτρηση της Εθνικής Βενεζουέλας με το Περού, προκειμένου να τσεκάρει τους δύο συμπαίκτες του “κιτρινόμαυρου” πλέον μεσοεπιθετικού. Τους Όσκαρ Βιθκαρόντο και Φερνάντο Αμορεμπιέτα.
Ο πρώτος είναι 31 ετών και αγωνίζεται στη γαλλική Ναντ από το 2013. Πρόκειται για έναν πολύ ψηλό (1,92 μ.) και δυναμικό στόπερ, ο οποίος είναι ιδιαίτερα καλός με τη μπάλα στα πόδια παρά το μπόι του. Δείχνει ανίκητος στο ψηλό παιχνίδι και είναι χαρακτηριστικό πως τα πήγε περίφημα κόντρα στους Κολομβιανούς Μπάκα και Φαλκάο στην πρεμιέρα του Κόπα Αμέρικα, όσο και κόντρα στους Περουβιανούς Πιζάρο και Γκερέρο, έχοντας βεβαίως την υποστήριξη του Αντρές Χοσέ Τούνιεζ.
Αν και δεν… διακρίνεται για την ταχύτητά του, οι εξαιρετικές τοποθετήσεις του, του δίνουν πλεονέκτημα στις φάσεις που αμύνεται η ομάδα του. Μειονέκτημά του το ότι είναι δεξιοπόδαρος και ότι το συμβόλαιό του με τη γαλλική ομάδα ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2016.
Ο έτερος παίκτης για τον οποίο ο “Μπέλι” ξενύχτησε ήταν ο Φερνάντο Αμορεμπιέτα. Μία πολύ αξιόλογη περίπτωση, καθώς πρόκειται για έναν επίσης πανύψηλο αμυντικό (1,91 μ.), ο οποίος έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί σε δύο θέσεις. Τόσο αυτή του στόπερ, όσο και σε αυτή του αριστερού μπακ (όπου αγωνίζεται στο Κόπα Αμέρικα).
Ο 30χρονος αμυντικός της Φούλαμ, έχει το πλεονέκτημα ότι είναι αρστεροπόδαρος, αρκετά γρήγορος για το ύψος του και έχει και ισπανικό διαβατήριο. Άλλωστε πρόκειται για Βάσκο που ανδρώθηκε στην Μπιλμπάο από την οποία αποχώρησε προπέρσι με προορισμό τη Φούλαμ.
Αν και στην πρώτη του χρονιά στην Πρέμιερ Λιγκ έπαιξε αρκετά, μετά τον υποβιβασμό δεν πήρε χρόνο συμμετοχής και παραχωρήθηκε δανεικός στη Μίντλεσμπρο προς το τέλος της σεζόν.
Ο Κιτ Σίμονς πάντως δεν τον υπολογίζει στα πλάνα του και του έχει δοθεί το ελεύθερο να αναζητήσει νέο σταθμό στην καριέρα του. Είναι πάντως πολύ πιθανό η ΑΕΚ να προχωρήσει την περίπτωσή του με τη μορφή του δανεισμού, αφού το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το 2017.
Δυστυχώς για τον Μιλοβάνοβιτς, ο Αμορεμπιέτα είδε την κόκκινη κάρτα στο 29′ και η αποβολή του επηρέασε και την παρουσία του Βάργκας στο ματς…

Σχετικά άρθρα