Ισοπαλία… πρόκρισης! (videos)

Ουρουγουάη και Παραγουάη… έμειναν στο 1-1 για την 3η αγωνιστική στον 2ο όμιλο του Κόπα Αμέρικα, αποτέλεσμα που τους εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά… Οι δυο ομάδες μετά και τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο, ουσιαστικά ήταν περασμένες, και απλά οριστικοποίησαν την πρόκρισή τους, με την «σελέστε» να έχει 4 βαθμούς και την Παραγουάη 5… Το ματς θα μπορούσε να είχε και άλλο γκολ, αλλά αυτό δεν συνέβη λόγω και των επεμβάσεων των δυο γκολκίπερ…
Το ματς που έγινε στη Σερένα είχε σκληρά μαρκαρίσματα, ενώ οι ομάδες είχαν και απώλειες, λόγω τραυματισμών. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Μεξικανός διαιτητής, Ρομπέρτο Γκαρσία Ορόσκο, έβγαλε συνολικά έξι κίτρινες κάρτες από την τσέπη του,
Τα γκολ των Χοσέ Μαρία Χιμένες και Λούκας Μπάριος, από το πρώτο ημίχρονο, διαμόρφωσαν το τελικό 1-1 μεταξύ Ουρουγουάης και Παραγουάης.

Η Παραγουάη απείλησε πρώτη στο 13’, αλλά τόσο ο Νέλσον Βαλντές όσο και ο Ραούλ Μπομπαντίγια δεν σκόραραν! Τελικά, η Ουρουγουάη σκόραρε πρώτη στο 29’. Ο Αρέβαλο Ρίος εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο κεντρικός αμυντικός της Ατλέτικο Μαδρίτης, Χοσέ Μαρία Χιμένες, με καρφωτή κεφαλιά, αφού η μπάλα βρήκε πρώτα στο δεξί δοκάρι, έκανε το 1-0!!! Λίγο αργότερα, ο ίδιος παίκτης πήγε να σκοράρει ξανά με κεφαλιά, αλλά ο Βιγιάρ κράτησε για την ομάδα του. Η «σελέστε» είχε την υπεροχή, αλλά δεν σκόραρε δεύτερο γκολ και έτσι ήρθε η ισοφάριση με τον Λούκα Μπάριος να κάνει το 1-1 στο 44’, επόσης με κεφαλιά…

Στο δεύτερο μέρος οι δυο ομάδες προσπάθησαν να απειλήσουν με ανορθόδοξο τρόπο, ενώ έκαναν και πολλά λάθη… Έγιναν πάντως κάποιες φάσεις για γκολ. Στο 65’ ο νεοεισελθών Στουάνι έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από το δοκάρι!
Στο 85′, ξανά ο Στουάνι για την Ουρουγουάη έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της ομάδας του, αλλά μπερδεύτηκε και μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από πλεονεκτική θέση. Η Παραγουάη είχε απειλήσει νωρίτερα με τον Ρόκε Σάντα Κρουζ, αλλά τη μεγάλη φάση την έκανε το 90’+2! Ο Γκονσάλες έκανε το γυριστό συρτό σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά Μουσλέρα… απλώθηκε και έδιωε στη δεξιά του γωνία!

Σκόρερς:  29′ Χιμένες / 44′ Μπάριος
Γήπεδο: «Εστάδιο λα Πορτάδα ντε λα Σερένα», Σερένα
Διαιτητής: Ρομπέρτο Γκαρσία Ορόσκο (Μεξικό)
Οι συνθέσεις
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Μάξι Περέιρα, Χοσέ Μαρία Χιμένες, Κοάτες, Άλβαρο Περέιρα, Αρέβαλο Ρίος, Άλβαρο Γκονσάλες, Κάρλος Σάντσες (67′ Κριστιάν Ροντρίγκες), Ρολάν, Αμπέλ Ερνάντες (46′ Στουάνι), Καβάνι.
ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ: Βιγιάρ, Μάρκος Κάσερες, Πάουλο Ντα Σίλβα, Μπρούνο Βαλντές, Πίρις, Μολίνας, Ορτιγόσα (λ.τ. 63′ Ορτίς), Έντγκαρ Μπενίτες, Μπομπαντίγια (67′ Ντερλίς Γκονσάλες), Μπάριος (λ.τ. 71′ Ρόκε Σάντα Κρους), Νέλσον Βαλντές.

Σχετικά άρθρα