Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Στο τραπέζι παράταση έως το Σεπτέμβρη
Στο τραπέζι παράταση έως το Σεπτέμβρη thumbnail

Στο τραπέζι παράταση έως το Σεπτέμβρη

Παράταση έως τον Σεπτέμβριο, με παροχή χρηματοδότησης-γέφυρας 6 δισ. ευρώ, προβλέπει το νέο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προσωρινή λύση του ελληνικού ζητήματος, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας FAZ.

Στόχος της παράτασης θα είναι να αποφευχθεί η πτώχευση της Ελλάδας και να απομακρυνθεί ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ, ενώ κατά τους μήνες της επιμήκυνσης θα αρχίσει εντατική διαπραγμάτευση για την κατάρτιση ενός τρίτου προγράμματος στήριξης.

Στο πλαίσιο των συζητήσεων για το τρίτο πρόγραμμα – σύμφωνα με το δημοσίευμα – οι εταίροι εμφανίζονται ανοιχτοί σε πιθανή συζήτηση για ελάφρυνση του δημόσιου χρέους, όμως πριν την υλοποίηση των συμφωνηθέντων από την ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να δοθεί καμία ισχυρή εγγύηση από την Ευρώπη.

Προϋπόθεση για να δοθεί παράταση είναι να υπάρξει συμφωνία σε ορισμένες μεταρρυθμίσεις-κλειδιά, οι οποίες θα πρέπει πρώτα να υπερψηφισθούν και να υλοποιηθούν από την ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με την κυριακάτικη FAZ, το σχέδιο των εταίρων προβλέπει εξοικονόμηση 4,5 δισ. ευρώ (2,5% του ΑΕΠ) ανά έτος, περιλαμβανομένου 1% από εισπράξεις ΦΠΑ και ακόμα 1% από περικοπή της συνταξιοδοτικής δαπάνης.

Το χρονοδιάγραμμα φέρεται να προβλέπει συμφωνία την επόμενη εβδομάδα, και άμεση εφαρμογή των συμφωνηθέντων από την Αθήνα. Στη συνέχεια, έως τα μέσα Ιουλίου τα εθνικά κοινοβούλια θα μπορούν να επικυρώσουν το νέο σχέδιο και να εγκρίνουν την εκταμίευση των 3,7 δισ. που απομένουν στο τρέχον πρόγραμμα. Στο ποσό μπορεί να προστεθεί μέρος των κεφαλαίων του ΤΧΣ.


www.real.gr


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X