Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Λαφαζάνης: «Η Ελλαδα θα γίνει ισότιμο μέλος της αναπτυξιακής τράπεζας των BRICS»
Λαφαζάνης: «Η Ελλαδα θα γίνει ισότιμο μέλος της αναπτυξιακής τράπεζας των BRICS» thumbnail

Λαφαζάνης: "Η Ελλαδα θα γίνει ισότιμο μέλος της αναπτυξιακής τράπεζας των BRICS"


Στο θέμα της ένταξης της Ελλάδας στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS αναφέρθηκε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «Sputnik¨».


«Τώρα βρισκόμαστε στο στάδιο των προκαταρκτικών συζητήσεων προκειμένου να ενταχθούμε στη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS ώστε η Ελλάδα μόλις ξεκινήσει να λειτουργεί η τράπεζα να γίνει ισότιμo μέλος. Θα είμαστε ένα από τα πρώτα μη ιδρυτικά μέλη», αναφέρει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.


Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης τονίζει ότι οι συζητήσεις για το θέμα ήταν πολύ θετικές και ο πρόεδρος της αναπτυξιακής τράπεζας Κουνταπούρ, Βαμάν Καμάθ, δήλωσε ότι θα στηρίξει την απόφαση της Ελλάδα να γίνει μέλος της τράπεζας όταν υποβάλει τη σχετική αίτηση.


Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Ρωσίας, Άντον Σιλουάνοφ, η νέα αναπτυξιακή τράπεζα θα ξεκινήσει να λειτουργεί πριν τη σύνοδο των BRICS στη ρωσική πόλη Ούφα το διήμερο 9 – 10 Ιουλίου. 


 kontranews.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X