Εστεμπάν η «καψούρα» του Μιλοβάνοβιτς

Η ΑΕΚ ψάχνει βασικό γκολκίπερ για να κάνει πρωταθλητισμό και σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της “Live Sport” ο εκλεκτός του Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς είναι ο 26χρονος Κοσταρικανός Εστεμπάν Αλβαράδο ο οποίος μένει ελεύθερος από την Άλκμααρ.

Αναλυτικά:

Μπορεί τα τελευταία 24 ώρα το ρεπορτάζ της ΑΕΚ να έχει πλημμυρίσει από… ονόματα γκολκίπερ οι οποίοι φέρεται πως είναι υποψήφιοι για να φορέσουν την κιτρινόμαυρη φανέλα με το δικέφαλο στο στήθος, ωστόσο η μεγάλη… καψούρα του Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς δεν είναι ούτε ο 32χρονος Ισπανός Χάβι Βάρας, ο οποίος μένει ελεύθερος από τη Βαγιαδολίδ, ούτε ο 30χρονος Σλοβάκος Ντούσαν Κούτσιακ, ο οποίος αποχωρεί από τη Λέγκια Βαρσοβίας, ούτε ο 29χρονος Βραζιλιάνος Βάγκνερ ντα Σίλβα της Εστορίλ.

Ήταν από την αρχή και παραμένει έως σήμερα ο Εστεμπάν Αλβάρο. Ο Κοσταρικανός τερματοφύλακας της Άλκμααρ, ο οποίος μένει ελεύθερος σε λίγες μέρες από την ολλανδική ομάδα, παρότι τον προηγούμενο μήνα το κασέ του ήταν απαγορευτικό για το… βαλάντιο και την οικονομική πολιτική της ΑΕΚ, πλέον έχει ρίξει τις απαιτήσεις του βλέποντας ότι τα χρήματα που ζητούσε δεν τα βρίσκει στην αγορά, με αποτέλεσμα η περίπτωσή του να γίνεται και εφικτή αλλά και ελκυστική!

Η αλήθεια είναι ότι ο Εστεμπάν είναι μία εξαιρετική περίπτωση γκολκίπερ πάνω στον οποίο η ΑΕΚ μπορεί να χτίσει ομάδα που θα κάνει πρωταθλητισμό. Πρόκειται για τερματοφύλακα με διεθνείς εμπειρίες, ο οποίος έχει γεμάτες τις 4 από τις 5 σεζόν που αγωνίστηκε στην Ερεντιβίζιε. Συγκεκριμένα την αγωνιστική περίοδο που πέρασε τον Ατλαντικό (2010-2011) έπαιξε μόλις σε 6 ματς, αλλά τις επόμενες χρονιές χρησιμοποιήθηκε σε 54, 42, 57 και 29 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις!

Ο υψηλόσωμος γκολκίπερ (1,93 μ.), προέρχεται από την… Σαρπίσα, τη φανέλα της οποίας είχαν φορέσει και δύο πρώην Κοσταρικανοί παίκτες της ΑΕΚ, οι Βάλτερ Σεντένο και Μαουρίτσιο Ράιτ! Είναι γεννημένος στις 28 Απριλίου του 1989 και… δεξιοπόδαρος.

Η ΑΕΚ δεν βιάζεται να κάνει κίνηση για γκολκίπερ και δεν αποκλείεται η συγκεκριμένη μεταγραφή να τραβήξει καιρό ή να είναι και η τελευταία που θα γίνει. Άλλωστε μέχρι να φύγει η ομάδα για προετοιμασία στην Πολωνία, υπολείπεται ακόμα ένας μήνας, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν μεγάλα χρονικά περιθώρια. Αν μάλιστα ο Εστεμπάν δεν έχει βρει ομάδα μέχρι τότε οι οικονομικές του απαιτήσεις θα έχουν μειωθεί ακόμα πιο πολύ και η “Ένωση” θα μπορεί να κάνει άνετα το δικό της παιχνίδι.

Σχετικά άρθρα