Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Guardian: Εξάμηνη παράταση η πρόταση των δανειστών
Guardian: Εξάμηνη παράταση η πρόταση των δανειστών thumbnail

Guardian: Εξάμηνη παράταση η πρόταση των δανειστών

Εξάμηνη παράταση του τρέχοντος προγράμματος και σταδιακή εκταμίευση έως και 18 δισ. ευρώ προβλέπει η πρόταση των πιστωτών προς την Ελλάδα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του βρετανικού «Guardian», που υποστηρίζει ότι η ίδια πρόταση περιλαμβάνει υπόσχεση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αλλά μετά το τέλος της εξάμηνης παράτασης.


Στο πλαίσιο της εξάμηνης παράτασης η Ελλάδα θα λάβει τα 7,2 δισ. ευρώ που ακόμα δεν έχουν εκταμιευτεί από Ε.Ε. και ΔΝΤ, καθώς και τα 10,9 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τα οποία προβλέπεται να εκταμιευθούν άμεσα προκειμένου να διευκολυνθεί η αποπληρωμή χρεών προς ΔΝΤ και ΕΚΤ, αναφέρει το άρθρο.


Επικαλούμενος δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, ο «Guardian» επισημαίνει πως ειδικά για την αναδιάρθρωση του χρέους οι εταίροι-δανειστές θα δεσμευθούν, αλλά θα τη συσχετίσουν με όρους συνδεδεμένους με το επόμενο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.


Τέλος, σημειώνει πως η ελληνική κυβέρνηση στην πρόταση που έστειλε στους θεσμούς κάνει αναφορές περιλαμβάνει νέους φόρους, κατάργηση των πρόωρων συντάξεων, επιβολή έκτακτης εισφοράς στις επιχειρήσεις και μείωση των υψηλότερων συντάξεων.


efsyn

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X