Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Τα ζευγάρια που δεν τσακώνονται… βαριούνται στο σεξ!
Τα ζευγάρια που δεν τσακώνονται... βαριούνται στο σεξ!  thumbnail

Τα ζευγάρια που δεν τσακώνονται… βαριούνται στο σεξ!

Tο πάθος στη ζωή μας είναι μια στάση εκ βαθέων κι όχι ένα επιφανειακό στιλ. Δεν πρόκειται μόνο για το σεξ, αλλά φυσικά το περιλαμβάνει. Επειδή δεν είναι εύκολο να διατηρήσουμε ζωντανό τον πόθο στις μακροχρόνιες σχέσεις, ας μιλήσουμε λίγο για το σεξ .


Από τη συγγραφέα και θεραπεύτρια Helena Lovendall 


Το σεξ είναι η αποθέωση της ερωτικής σχέσης, αλλά παράλληλα είναι η στιγμή που πολλά από τα προβλήματα που έχουμε βγαίνουν στην επιφάνεια. Ενώ τα ΜΜΕ προβάλλουν διαρκώς ψεύτικες εικόνες με σούπερ κορμιά και ανώριμα σεξουαλικούς άτομα, στα περισσότερα σπίτια ο φόβος, η ντροπή και η άγνοια βασιλεύουν σχετικά με το σεξ. Όποτε η σεξουαλικότητα είναι προσκολλημένη σε μια νοερή απεικόνιση, τότε παραμένουμε απομονωμένοι και κινδυνεύουμε να περιπέσουμε είτε στην πλήρη αποχή, είτε στη χρεία ενός διαρκούς ερεθίσματος για να μπορέσουμε να ικανοποιηθούμε. Παρομοίως, αν η σεξουαλικότητα μας γίνει η μόνη έκφραση του άγριου και δημιουργικού ενστίκτου μας, τότε αυτό που αναζητούμε θα μας ξεφεύγει.


Θεωρούμε τη σεξουαλική οικειότητα πρωτίστως ως μια σχέση, που είναι δευτερευόντως σωματική. Όταν δεν υπάρχει διανοητική σύγχυση, τα σώματα δεν δυσκολεύονται να βρουν την ηδονή. Η σεξουαλική ζωτικότητα δεν έχει και πολλή σχέση με τπο αν έχουμε  ή όχι τέλειο κορμί, ή αν ο σύντροφός μας είναι τέλειος. Μάλλον έχει να κάνει με την αντίληψή μας για το σεξ, με τη στάση μας έναντι ταυ, κι έναντι της ίδιας της ζωής. με την ικανότητά μας να επαναπρογραμματίζουμε τα μηνύματα και τις εικόνες του παρελθόντος. Μια ζωή γεμάτη πάθος είναι η καλύτερη βάοη για να βρουν χαρά και ικανοποίηση άντρες και γυναίκες. 'Οταν η ίδια η ζωή μας «ανάβει», τότε το σεξ γίνεται η φυσική έκφραση αυτής της εσωτερικής ζωντάνιας.


Στη ρουτινιάρικη καθημερινότητα ωστόσο, με τις χιλιάδες υποχρεώσεις και δουλειές που μας πνίγουν, δύσκολα καταφέρουμε να διατηρήσουμε ζωντανή τη σεξσυαλικότητά μας και το πάθος στη σχέση μας. Πρέπει όμως να βρίσκουμε πάντα μια στιγμή για να θυμόμαστε γιατί είμαστε μαζί με τον σύντροφό μας. Αν αφήνετε τον εαυτό σας πάντα τελευταίο, χωρίς να του αφιερώνετε λίγο χρόνο και προσοχή, τότε το πάθος δεν αργεί να εξαφανιστεί από τη ζωή σας. θυμηθείτε πως είναι η αρχή σχέση γεμάτη πάθος, αγωνία και λαχτάρα για τον άλλοv.  Φυσικά τα πράγματα δεν αργούν να αλλάξουν, ειδικά μετά έλευση των παιδιών.


Πολλά ζευγάρια βγάζουν την σεξουαλική ένταση που έχει καταπιεστεί σε καβγάδες. Αυτό όμως δεν ευνοεί την αγάπη αλλά και τη σχέση τους. 


Σε κλασσικές περιπτώσεις που ο άνδρας έχει περισσότερες ορμές από τη γυναίκα μια φυσιολογική αλλαγή παρουσιάζεται στη μέση ηλικία. Οι άντρες γίνονται περισσότερο  παθητικοί, ενδιαφέρονται λιγότερο για το σεξ, ενώ για τις γυναίκες συμβαίνει το αντίθετο. Συνήθως, ο άντρας χάνει το ενδιαφέρον του και αυτό φαίνεται και στο σώμα του: το πέος του μπορεί να συρρικνωθεί.


Τα ζευγάρια που φοβούνται ακόμη και να τσακωθούν βρίσκουν το σεξ όλο και πιο βαρετό. Ευτυχώς, το παιχνίδι δεν έχει χαθεί ολοκληρωτικά. Μια καλή αρχή είναι η ειλικρινής και… χιουμοριστική αντιμετώπιση του «προβλήματος»!


Τα ώριμα ζευγάρια μπορούν άνετα να ζήσουν την καλύτερη σεξουαλική τους περίοδο, αν κατανοήσουν όλες τις δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά τους. Θα πρέπει όμως να έχουν καλλιεργήσει τη σεξουαλική τους τέχνη και τεχνική. Οι άντρες πρέπει να ανοίγουν την καρδιά τους όταν κάνουν έρωτα με τη γυναίκα τους κι αυτή με τη σειρά της θα πρέπει να βάζει όλη τη θέρμη του έρωτά της στο κορμί της και στο σεξ. Με άλλα λόγια, οι άντρες πρέπει να βάλουν λίγο περισσότερο αίσθημα και οι γυναίκες λίγο περισσότερη σεξουαλική θέρμη. Ο συνδυασμός θα κάνει τους εραστές να απογειωθούν.


Στις περιπτώσεις που η φόρτιση είναι πολύ λίγη ή αντίθετα πάρα πολλή μεταξύ των εραστών, ο χρόνος θα κάνει το θαύμα του φέρνοντας καλύτερη ισορροπία στη σχέση.


Το ζευγάρι πρέπει να αναπτύξει τη συντροφικότητα και την αλληλεγγύη του. Μερικές φορές, τα ζευγάρια προσπαθούν να πειραματισθούν κι ανοίγουν τη σχέση τους σε «τρίτους», κάνοντας έρωτα με άλλους παρτενέρ. Στην καλή της εκδοχή, πρόκειται για μια ανώδυνη και ελεύθερη σεξουαλική εμπειρία, που αντιμάχεται την κτητικότητα, συνήθως όμως η κατάσταση εκφυλίζεται και τα πράγματα περιπλέκονται. Σπανίως έχουμε συναντήσει ζευγάρια που βίωσαν ειρηνικά τέτοιες εμπειρίες. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X