Αυξημένα έσοδα των ομάδων από τον ΟΠΑΠ

Ο ΟΠΑΠ δίνει 2 εκ. ευρώ για την πάταξη της βίας!

Συνεχίζει να υποστηρίζει τη Σούπερ Λίγκα.

Αυξάνει τα συμβόλαια για κάθε ΠΑΕ και διαθέτει 2.000.000 ευρώ για την αντιμετώπιση της βίας και την ασφάλεια στα γήπεδα ο ΟΠΑΠ! Σε μια κρίσιμη συγκυρία για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου συνολικά, συνεχίζει να υποστηρίζει την Super League. Ο ΟΠΑΠ είναι και εφέτος ο μεγάλος υποστηρικτής του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Ειδικότερα, για την αγωνιστική σεζόν 2015 – 2016 προχωρά ένα βήμα μπροστά και μετατοπίζει την βαρύτητα της χορηγικής του υποστήριξης από τη Super League στις ίδιες τις ομάδες. Επιλέγει να τις ενισχύει απευθείας, καθώς κορυφαία προτεραιότητα του είναι το μέγιστο όφελος των ομάδων μέσω της χορηγίας του.
Στόχος του ΟΠΑΠ είναι η αλλαγή κατάστασης που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπου υπάρχουν έντονα περιστατικά βίας, ελλιπής ασφάλεια, άσχημη ποιότητα αθλητικών εγκαταστάσεων, μείωση εισιτηρίων και εσόδων των ομάδων. Σε αυτή την κατεύθυνση ο ΟΠΑΠ:

επενδύει μέσω του Προγράμματος Αθλητικών Ακαδημιών 1.400.000 ευρώ το χρόνο σε 125 ακαδημίες σε όλη τη χώρα με άμεσα οφέλη σε 11.000 παιδιά
επενδύει στις υποδομές και την ασφάλεια διαθέτοντας επιπλέον 2.000.000 ευρώ
στηρίζει την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου.

Όσον αφορά το ποσό που θα διατεθεί στις ΠΑΕ,  είναι κατά 55% αυξημένο σε σχέση με πέρυσι (6.750.000 ευρώ) και συνολικά θα είναι 10.500.000 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό που αναλογεί σε κάθε ομάδα θα της δοθεί απευθείας από τον ΟΠΑΠ με βάση αντικειμενικά κριτήρια, όπως η εμπορικότητα, η δυναμική και η αγωνιστική της πορεία.
Όσον αφορά την κεντρική χορηγία της Super League, παρά το γεγονός ότι τη σεζόν 2015-2016 θα συμμετέχουν 16 και όχι 18 ομάδες ο ΟΠΑΠ συνεχίζει να την υποστηρίζει με το ποσό των 4.000.000 ευρώ.
Παράλληλα ο ΟΠΑΠ στηρίζοντας έμπρακτα τις παρεμβάσεις της Πολιτείας στην πάταξη της βίας είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια της καταβάλλοντας 2.000.000 ευρώ απευθείας στα προγράμματα καταπολέμησης της βίας και βελτίωσης των συστημάτων ασφαλείας στα γήπεδα (κάμερες, ηλεκτρονικά εισιτήρια, τουρνικέ).
Ο ΟΠΑΠ είναι πρωταγωνιστής για μια ακόμη φορά στη μεγάλη προσπάθεια που συντελείται για τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου.
 

Σχετικά άρθρα