Γυναίκες σε απόγνωση (videos)

Η Εθνική Γυναικών χρειαζόταν νίκη με 15 πόντους, κόντρα στο Μαυροβούνιο, προκειμένου να πανηγυρίσει την ονειρική πρόκριση στους “8” του Ευρωμπάσκετ αλλά η ΕΟΚ δεν φρόντισε να ενημερώσει την ομάδα και το προπονητικό επιτελείο περί αυτού. Οι διεθνείς δεν γνώριζαν πως χρειάζονται 15 και όχι 16 πόντοι για την πρόκριση -όπως είχαμε σημειώσει στο άρθρο σχετικά με “Τα σενάριο πρόκρισης“-, γι’ αυτό και επιχείρησαν τρίποντο στην τελευταία επίθεση χωρίς να τα καταφέρει.
Κατά την άφιξη τους στο “Ελ. Βενιζέλος”, οι παίκτριες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος αποκάλυψαν, σε όλο της το “μεγαλείο”, την πλήρη αδιαφορία της Ελληνικής Ομοσπονδίας για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κάτι που φάνηκε με τον πλέον εμφατικό τρόπο, στην άγνοια των κανονισμών και κατ’ επέκταση της ενημέρωσης, στην οποία θα έπρεπε να προβούν οι άνθρωποι της, προκειμένου να γνωρίζει η ομάδα ότι κυνηγάει τους 15 πόντους.
Οι Όλγα Χατζηνικολάου, Στέλλα Καλτσίδου, Αφροδίτη Κοσμά και Πελαγία Παπαμιχαήλ, μιλώντας στην κάμερα του sportshero.gr, φανέρωσαν τη μοναξιά της Εθνικής στον αγώνα που έδινε, την αδιαφορία της ΕΟΚ, η οποία αποδείχτηκε και καταλυτική για την πορεία της στη διοργάνωση.
Η Κοσμά τόνισε, χαρακτηριστικά, πως “Εμείς ξέραμε για 16 πόντους. Έγινε μια παρεξήγηση μεταξύ των ανθρώπων της Ομοσπονδίας και του προπονητικού τιμ. Εμείς σαν παίκτριες κάναμε τη δουλειά μας στο γήπεδο και το τεχνικό επιτελείο έκανε τη δική του, με βάση αυτό που του είχαν υποδείξει, το οποίο και εμπιστεύθηκαν. Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι άλλο, δεν είμαι αρμόδια” κατέληξε η διεθνής φόργουορντ, εμφανώς απογοητευμένη.

Η Χατζηνικολάου, μεταξύ άλλων, επεσήμανε πως “είμαστε πολύ στεναχωρημένες γιατί από την αρχή του ταξιδιού αυτού, ήμασταν μόνες. Η ΕΟΚ, δυστυχώς, είναι μόνο λόγια και από πράξεις τίποτα. Δυστυχώς το βιώσαμε στο πετσί μας για τα καλά, όλο αυτό το διάστημα. Σε όλη την προετοιμασία ήταν όλοι εξαφανισμένοι. Δεν εμφανίσθηκε ούτε ένας άνθρωπος της ομοσπονδίας, να νιώσουμε και εμείς ότι ανήκουμε κάπου, ότι κάποιος είναι δίπλα μας και μας συμπαραστέκεται. Στο Ευρωμπάσκετ, όλες οι Εθνικές ομάδες είχαν και 2-3 άτομα της ομοσπονδίας δίπλα τους. Εμείς είχαμε η μια την άλλη” ενώ πρόσθεσε πως:
“Κανείς δεν μας ενημέρωσε ότι χρειαζόμασταν 15 πόντους για να νικήσουμε και όχι 16! Η ομοσπονδία θα έπρεπε να ήταν ενήμερη, αν κάποιος είχε ασχοληθεί με την αλλαγή του κανονισμού. Αν το ξέραμε αυτό, το παιχνίδι θα είχε αλλάξει και ίσως να πανηγυρίζαμε μια πολύ μεγάλη πρόκριση αυτή τη στιγμή”.
“Από λάθος της δικής μας χώρας, χάσαμε την ευκαιρία να βρισκόμαστε, αυτή τη στιγμή στη Βουδαπέστη και να πανηγυρίζουμε την πρόκριση στις οκτώ καλύτερες ομάδες και να διεκδικήσουμε ακόμα περισσότερα” σημείωσε αρχικά η Στέλλα Καλτσίδου για να συμπληρώσει ότι: “Είμαι απίστευτα στεναχωρημένη καιθυμωμένη αλλά δεν αλλάζει κάτι, δυστυχώς, για εμάς. Η ΕΟΚ ήταν απούσα από την αρχή της προετοιμασίας. Για μένα δεν σημαίνει τίποτα το ότι κάποιο άνθρωποι εμφανίζονται όταν η ομάδα έχει πραγματοποιήσει κάποια επιτυχία, για να μοιράσουν συγχαρητήρια.
Κανείς δεν πίστευε ότι θα προκρινόμασταν στη δεύτερη φάση. Εδώ κάποιος γύρισε και με ρώτησε πως είναι η κατάσταση στην ομάδα, που ήρθε στο Ευρωμπάσκετ, χωρίς στόχους. Και αναρωτιέμαι ποιος να είπε από την ομάδα, ότι πήγαμε χωρίς στόχους. Νομίζω ότι κανείς δεν θα ασχολιόταν μαζί μας αν γυρνούσαμε πίσω, νωρίς. Τώρα ξαφνικά, αφού καταφέραμε να προκριθούμε, συγκινήθηκαν όλοι και αυτό το λέω για πολύ συγκεκριμένες καταστάσεις.

Στο ίδιο “μήκος κύματος” ήταν και η τοποθέτηση της Πελαγίας Παπαμιχαήλ:”Η ομάδα είναι μόνη της. Κανείς δεν είναι από πίσω να τη στηρίξει, η ομοσπονδία είναι εξαφανισμένη. Πήγαμε μόνες μας εκεί, με όλες τις ομάδες να έχουν ένα τιμ από πίσω για υποστήριξη κι εμείς δεν είχαμε κανέναν, με αποκορύφωμα ότι δεν υπήρχε κάποιος να μας ενημερώσει ότι η διαφορά που θέλαμε ήταν 15 πόντοι και όχι 16. Το μάθαμε εκ των υστέρων. Όλες οι υπόλοιπες ομάδες το ήξεραν. Ο κανονισμός που είχε αλλάξει προφανώς ήταν άγνωστος στην ομοσπονδία. Είμαστε πάρα πολύ πικραμένες κι αξίζαμε να είμαστε εκεί”.

Πηγή: ebasket.gr

Σχετικά άρθρα