Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Εκρηκτική άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών με κέρδη πάνω από 9%
Εκρηκτική άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών με κέρδη πάνω από 9%  thumbnail

Εκρηκτική άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών με κέρδη πάνω από 9%


Νέα «εκρηκτική» άνοδος 9% στο Χρηματιστήριο με τον γενικό δείκτη να κερδίζει μεγάλο μέρος από τα χαμένα της προηγούμενης εβδομάδας, και των κλαδικό τραπεζικό δείκτη των να σημειώνει κέρδη που ξεπέρασαν το 20%.


Αγορές, επενδυτές από το εσωτερικό και το εξωτερικό προεξόφλησαν από νωρίς το πρωί την  συμφωνίας κυβέρνησης – δανειστών και προχώτρησαν σε μαζικές νέες τοποθετήσεις. Ο μεγαλύτερος όγκος νέων επενδύσεων έγινε από «παίχτες» του εσωτερικού που τοποθετήθηκαν σε θέσεις διαρκείας.


Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θετικό από το πρωί, μετά από τις πληροφορίες για θετική ανταπόκριση των ευρωπαίων αξιωματούχων στις ελληνικές προτάσεις.


Το ίδιο κλίμα αισιοδοξίας για το μέλλον των διαπραγματεύσεων πέρασε και στην αγορά ομολόγων, με τους ελληνικούς τίτλους να κλίνουν την ψαλίδα της αβεβαιότητας που ανέβαζε τα επιτόκια και οι τιμές επιστρέφουν σε λογικά επίπεδα.


Αναλυτικά:


O Γενικός Δείκτης Τιμών και έκλεισε στις 749,17 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 9,00%.


Η υψηλότερη τιμή που καταγράφηκε  σήμερα ήταν 754,99 μονάδες ( στο +9,84%).


Η συνολική αξία των χρηματιστηριακών συναλλαγών  έφτασε τα 136,89 εκατ. ευρώ.


Αυτή η θετική στροφή της αγοράς είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση της συνολικής κεφαλαιοποίησης της αγοράς κατά 3,7 δισ. ευρώ σε σχέση με τη συνεδρίασης της Παρασκευής.


Ανοδικά κινήθηκαν 93 μετοχές, 24 πτωτικά και 32 παρέμειναν σταθερές.


 Όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης κινήθηκαν ανοδικά και τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Alpha Bank που αύξησε την αξία της κατά +23,79%, της Πειραιώς που έκλεισε στο +21,17%, της Εθνικής στο +20,45% και της Eurobank στο +18,70%.


Επίσης, όλοι οι δείκτες των κλάδων έκλεισαν θετικά. Ο τραπεζικός στο +20,79%, των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών στο +17,37%, του Πετρελαίου στο +11,45%.


kontranews.gr


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X