Αρχική / Διατροφή / Συνταγές / Κυρίως / Πικάντικο μπιφτέκι κοτόπουλου στη λαδόκολλα!
Πικάντικο μπιφτέκι κοτόπουλου στη λαδόκολλα! thumbnail

Πικάντικο μπιφτέκι κοτόπουλου στη λαδόκολλα!

Υλικά



  • Για το μπιφτέκι

  • 500γρ. κιμά κοτόπουλο (μισό φιλέτο μισό μπούτι)

  • 1 σκελίδα σκόρδο

  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο γλυκό

  • ½ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο ή μαϊντανό

  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή

  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα με κόκκους

  • 50γρ. ψίχα ψωμιού

  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

  • ξύσμα από 1 λεμόνι

  • αλάτι, πιπέρι

  • Για την πράσινη σαλάτα

  • 1 ματσάκι φυλλαράκια ρόκας κομμένα με το χέρι

  • 1 μεγάλο καρότο τριμμένο

  • ¼ ματσάκι δυόσμο (μόνο τα φύλλα)

  • 100γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

  • Για τη γλυκόξινη σάλτσα

  • 100ml ξίδι λευκό

  • 100γρ. ζάχαρη

  • 1 κουτ. σούπας μπούκοβο

  • 1 αγγούρι πολύ ψιλοκομμένο

  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο


 

Διαδικασία



Βήμα 1


Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Μουλιάζετε την ψίχα του ψωμιού μέσα σε νερό για 5 λεπτά. Τη στύβετε καλά και τη βάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά για το μπιφτέκι και ανακατεύετε πολύ καλά.


Βήμα 2


Καλύπτετε εσωτερικά με λαδόκολλα τέσσερα ατομικά τσέρκι, χωρίζετε το μίγμα του κιμά στα 4 και τα απλώνετε ομοιόμορφα μέσα στα τσέρκι με τη λαδόκολλα, έτσι ώστε να έχουν στρογγυλό σχήμα. Αλείφετε το μπιφτέκια με λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε στο φούρνο για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν εσωτερικά και να πάρει χρώμα η επιφάνειά τους.


Βήμα 3


Για να ετοιμάσετε την πράσινη σαλάτα, βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύετε απαλά. Κρατάτε τη σαλάτα στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.


Βήμα 4


Για τη γλυκόξινη σάλτσα: Βάζετε σε μια μικρή κατσαρόλα τη ζάχαρη και το ξίδι και βράζετε για 5 λεπτά. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς, προσθέτετε το μπούκοβο, το αγγούρι, ανακατεύετε και κρατάτε στην άκρη.


Βήμα 5


Για τη συναρμολόγηση: Βγάζετε το τσέρκι από το κάθε μπιφτέκι και τυλίγετε τη λαδόκολλα προς τα έξω έτσι ώστε να φαίνεται όλη η επιφάνεια του μπιφτεκιού. Βάζετε τα μπιφτέκια στα πιάτα, δίπλα σερβίρετε την πράσινη σαλάτα, περιχύνετε με τη σάλτσα τη σαλάτα και το μπιφτέκι και σερβίρετε.


 


 


 


http://www.olivemagazine.gr/


 


X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X