Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ενταλμα σύλληψης σε βάρος του επιχειρηματία Άγγελου Μεταξά – Το όνομά του περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ
Ενταλμα σύλληψης σε βάρος του επιχειρηματία Άγγελου Μεταξά - Το όνομά του περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ thumbnail

Ενταλμα σύλληψης σε βάρος του επιχειρηματία Άγγελου Μεταξά – Το όνομά του περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ

Είναι γόνος της γνωστής οικογενείας που δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας αλκοολούχων ποτών και διώκεται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.


Υπό στενό δικαστικό και αστυνομικό κλοιό βρίσκεται ο επιχειρηματίας Άγγελος Μεταξάς μετά από κακουργηματική ποινική δίωξη που άσκησε σε βάρος του η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη αλλά και ένταλμα που εκδόθηκε για τη σύλληψή του από τις αρμόδιες αρχές. 

Η υπόθεση αφορά στη δικογραφία για 10,5 εκατ. ευρώ τα οποία εντοπίστηκαν σε λογαριασμό του, μετά από ελέγχους της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ που έφερε στο «φως» υψηλές καταθέσεις περίπου 2000 Ελλήνων σε υποκατάστημα της τράπεζας HSBC, στη Γενεύη.

Ειδικότερα, ο Άγγελος Μεταξάς, γόνος της γνωστής οικογενείας που δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας αλκοολούχων ποτών, διώκεται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Παράλληλα, σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης καθώς ενώ οι αρχές επιχείρησαν να τον συλλάβουν, δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν στο σπίτι του, παρά τις πληροφορίες ότι βρισκόταν στην Ελλάδα. 

Πλέον, το ένταλμα αναμένεται να γίνει διεθνές, ενώ η εισαγγελέας εξέδωσε και διάταξη απαγόρευσης εξόδου του κατηγορουμένου από τη χώρα.

Να πληρωθεί η οφειλή

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν την άσκηση της ποινικής δίωξης υπήρξε, σύμφωνα με πληροφορίες, προσπάθεια ώστε ο επιχειρηματίας να πληρώσει και να κάνει χρήση των ευεργετικών διατάξεων που προβλέπει ο νόμος. Ωστόσο, οι επαφές αυτές δεν απέδωσαν καρπούς.  

Η προσπάθεια ώστε να καταβληθούν τα χρήματα της οφειλής εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της εισαγγελίας Αθηνών η οποία σε συνεργασία με του εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος, προσπαθούν να εισπράξουν τα οφειλόμενα ποσά από τη λίστα Λαγκάρντ. 

Μέχρι στιγμής και μετά την υπόθεση Μπομπολα, οι εισαγγελικές αρχές έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν ποσά άνω των 3,5 εκατ. ευρώ. Και αυτό διότι από το προανακριτικό τμήμα της Εισαγγελίας έχουν περάσει τον τελευταίο καιρό και άλλοι οφειλέτες και έχουν καταβάλει μεγάλα ποσά.

Καταζητούμενος

Σε ό,τι αφορά τώρα τον Α. Μεταξά, ο οποίος για τις ελληνικές αρχές θεωρείται και επίσημα καταζητούμενος, φέρεται να εμπλέκεται σε ένα δαιδαλώδες πλέγμα off shore εταιριών πίσω από λογαριασμό ύψους 550 εκατ. ευρώ στην HSBC της Γενεύης με φερόμενη διαχειρίστρια την Μαρία Παντελή. Εμφανίζεται, μάλιστα, ως διαχειριστής της εταιρίας SUNFLOWERS CORPORATE LTD μαζί με τον επίσης εμπλεκόμενο από τη λίστα Λαγκάρντ, Σάμπι Μιονί.

Μετά την άσκηση της δίωξης η δικογραφία για τα 10,5 εκατ. ευρώ βρίσκεται ήδη στα χέρια του ανακριτή, ο οποίος χειρίζεται και δεύτερη υπόθεση με πρωταγωνιστή τον ίδιο επιχειρηματία. Η δεύτερη δικογραφία αφορά επιπλέον κεφάλαια ύψους περίπου 4 εκατ. ευρώ.


protothema.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X