Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Φορτώνουν λάθη 50 χρόνων στον Τσίπρα και τον λαό
Φορτώνουν λάθη 50 χρόνων στον Τσίπρα και τον λαό  thumbnail

Φορτώνουν λάθη 50 χρόνων στον Τσίπρα και τον λαό


Τα εγκλήματα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας φορτώνεται στις πλάτες του ο λαός και ο Αλέξης Τσίπρας, που επιχειρεί εναγωνίως να αναζητήσει βιώσιμες λύσεις και όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνες για τις μεγάλες λαϊκές μάζες στο πλέον κρίσιμο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα, το συνταξιοδοτικό.


Τα δύο πάλαι ποτέ μεγάλα κόμματα που εναλλάσσονταν στην εξουσία από τη μεταπολίτευση μέχρι τη μεγάλη αλλαγή που έγινε στις τελευταίες εκλογές, υποθήκευσαν στην κυριολεξία το μέλλον της οικονομίας και της χώρας στο βωμό της τακτοποίησης της κομματικής τους πελατείας.


Αδιαφορώντας πλήρως για τις ολέθριες συνέπειες, κατάντησαν την Ελλάδα χωματερή συνταξιούχων μοιράζοντας εκατοντάδες χιλιάδες πρόωρες συντάξεις σε συντεχνίες του δημοσίου, ΔΕΚΟ, τράπεζες, ΕΡΤ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και άλλες κατηγορίες κρατικοδίαιτων υπαλλήλων και δικών τους παιδιών.


Εφαρμόζοντας πιστά το δόγμα της εξυπηρέτησης των πελατειακών σχέσεων έφτασαν σε σημείο να βγάλουν στη σύνταξη εργαζόμενους με διακόσια και τριακόσια ένσημα και μάλιστα στην ηλικία των δεκαοκτώ ή είκοσι ετών.


Η αρχή έγινε από τη φαύλη κυβέρνηση του Γιώργου Ράλλη το 1980 όταν μετά από πιέσεις των τότε νταβατζήδων, δηλαδή των εκδοτών πέρασε νόμο τερατούργημα και έβγαλε στη σύνταξη όλους τους τυπογράφους, ανεξαρτήτως ηλικίας.


Οι εκδότες γλίτωσαν αποζημιώσεις, εκατομμυρίων και το κράτος φορτώθηκε χιλιάδες συνταξιούχους σε ηλικία 20 και 25 ετών, που δεν είχαν προλάβει ούτε καν να πάνε φαντάροι!


Το δόγμα Ράλλη – πάνω απ΄ όλα οι συντεχνίες και οι πελατειακές σχέσεις – το εφάρμοσαν στη συνέχεια όλες οι κυβερνήσεις που παρέλασαν έκτοτε.


Για να χαρίσουν τον ΟΤΕ στους Γερμανούς, το κράτος προχώρησε σε εθελουσία έξοδο υπαλλήλων βγάζοντας στη σύνταξη και φορτώνοντας στα δημόσια ταμεία χιλιάδες σαραντάρηδες και πενηντάρηδες συνταξιούχους.


Το ίδιο κόλπο εφαρμόστηκε δύο φορές στην ΕΡΤ, την οποία ξεφόρτωναν από κόσμο με το κόλπο των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων για να προσλάβουν στη συνέχεια την κομματική τους πελατεία.


Χιλιάδες υπάλληλοι της Ολυμπιακής φορτώθηκαν και αυτοί στα ταμεία, με απόφαση της κυβέρνησης Καραμανλή, που στοίχισε στο ελληνικό δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία κάποια δισεκατομμύρια.


Οι κυβερνήσεις τους ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, ανά τριετία οργάνωναν εθελούσιες εξόδους στις τράπεζες για να απαλλάξουν τους τραπεζίτες από τα περιττά βάρη των υπαλλήλων, τους οποίους φόρτωναν στα ταμεία.


Ακόμα και κάποιες συμφωνίες που προέβλεπαν οικονομική συμμετοχή των τραπεζών στα προγράμματα έμειναν στα χαρτιά.


Εγκληματώντας στην κυριολεξία σε βάρος του λαού και της χώρας, οι απατεώνες πολιτικοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, κατάφεραν να βγάλουν τρία εκατομμύρια Έλληνες στη σύνταξη!


Μάλιστα οι πεντακόσιες χιλιάδες από αυτούς προέρχονται απ’ το στενό δημόσιο τομέα, αφού η πλειοψηφία των αστυνομικών και των στρατιωτικών συνταξιοδοτούνταν στα πενήντα! Επειδή κάποιοι προνομιούχοι απ’ τις συντεχνίες παίρνουν 2 και 3 συντάξεις, φτάσαμε σε σημείο το κράτος και τα ταμεία που δεν έχουν δεκάρα τσακιστή, να πρέπει να πληρώνουν σε μηνιαία βάση περισσότερες από τέσσερα εκατομμύρια συντάξεις!


Αυτοί που οργάνωσαν το απόλυτο έγκλημα σε βάρος της οικονομίας και της χώρας, έρχονται τώρα και ζητάνε τα ρέστα από τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος για πέντε μήνες δίνει τιτάνια μάχη για να περισώσει ό,τι μπορεί από τις συντάξεις.


Γιατί οι Ευρωπαίοι αδυνατούν να κατανοήσουν πώς είναι δυνατόν μια χώρα που δεν παράγει τίποτα να έχει την πολυτέλεια να πληρώνει συντάξεις στο μισό πληθυσμό και μάλιστα για τις συντεχνίες που είχαν προνομιακές σχέσεις με το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, τα δε ποσά που καταβάλλονταν είναι ιλιγγιώδη και πέρα από κάθε λογική.


Ο Αλέξης Τσίπρας με γνώμονα το πατριωτικό του καθήκον δίνει τη μεγάλη μάχη για να περισώσει ό,τι μπορεί. Όμως θα πρέπει κάποτε αυτοί που κατέστρεψαν τη χώρα να πληρώσουν. Γιατί η ιδιότυπη ασυλία των κλεφτοπολιτικών μας έφερε στο σημερινό χάλι. Ο πρωθυπουργός οφείλει να δώσει τα στοιχεία για το μεγάλο σκάνδαλο που συντελέστηκε με το όργιο των συνταξιοδοτήσεων. Να μας πει πόσο στοιχίζουν στον ελληνικό λαό τα ρουσφέτια της Νέας Δημοκρατίας του ΠΑΣΟΚ για να σταματήσουν οι φαύλοι να προκαλούν την κοινωνία παριστάνοντας τους εκσυγχρονιστές.


Ο λαός οφείλει να μάθει όλη την αλήθεια για τα εγκλήματα που συντελέστηκαν και τους εγκληματίες που τα διέπραξαν.


Ο Αλέξης Τσίπρας φορτώθηκε στις πλάτες του τα προβλήματα πενήντα χρόνων, ενός διαλυμένου και σμπαραλιασμένου κράτους, που το λεηλάτησαν οι κομματικές συμμορίες του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.


Φορτώνεται τα τοκογλυφικά δάνεια που έπαιρναν για να αγοράζουν εξοπλιστικά, που άφηναν τεράστιο κέρδος σε μίζες και να κάνουν έργα βιτρίνας, ταΐζοντας τους διαπλεκόμενους εργολάβους. Ο Αλέξης Τσίπρας χρεώνεται μια διαλυμένη παραγωγική βάση. Ένα έγκλημα σκοπιμότητας απ’ τους τοκογλύφους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν την Ελλάδα μόνο ως τόπο φτηνών διακοπών χωρίς βιομηχανία, χωρίς τεχνολογία και χωρίς αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή.


Ο Αλέξης Τσίπρας κληρονόμησε ένα κράτος διεφθαρμένο, στο οποίο εξακολουθούν να κάνουν κουμάντο οι κομματικές συμμορίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και ένα τραπεζικό σύστημα, που στηρίζεται αποκλειστικά στις… ενέσεις ρευστότητας του Ντράγκι.


Για να αλλάξουν όλα αυτά χρειάζεται πολιτική επανάσταση και πρώτα απ’ όλα διάλυση του παλιού φαύλου συστήματος. Ο Αλέξης Τσίπρας αποτελεί την τελευταία ελπίδα για το λαό και τη χώρα. Αν αποτύχει τότε θα έρθει σίγουρα καταστροφή.


kontranews


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X