Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Podemos: Ο Τσίπρας δεν υποχώρησε στους μισθούς και τις συντάξεις
Podemos: Ο Τσίπρας δεν υποχώρησε στους μισθούς και τις συντάξεις  thumbnail

Podemos: Ο Τσίπρας δεν υποχώρησε στους μισθούς και τις συντάξεις


«Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να δεχθεί το χέρι που της δίνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, διαφορετικά η πολιτική ένωση θα καταρρεύσει», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του ισπανικού κόμματος Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας.


Παράλληλα, ο Ισπανός πολιτικός εξέφρασε φόβους για άνοδο της άκρας δεξιάς.


«Αν η τρόικα (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), η οποία δεν έχει καμιά σχέση με το σχέδιο της ένωσης, δεν δεχθεί το χέρι που της τείνει ο Αλέξης Τσίπρας, αυτό που θα έχουμε ίσως στο μέλλον, θα είναι ηγέτες όπως η Μαρίν Λεπέν στο Eurogroup», ανέφερε ο Πάμπλο Ιγκλέσιας στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο TVE.


«Θα ήταν το τέλος της πολιτικής ένωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του δημοκρατικού σχεδίου της», συμπλήρωσε ο ηγέτης του Podemos.


«Ο Τσίπρας δεν αντιτάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό που έκανε είναι να υπερασπισθεί το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», πρόσθεσε ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, το κόμμα του οποίου ανέβηκε στην τρίτη θέση στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές της 24ης Μαΐου.


Το Podemos, ένας σχηματισμός που γεννήθηκε τον Ιανουάριο 2014, κέρδισε μόλις τον Μάιο της ίδιας χρονιάς, προς γενική κατάπληξη, πέντε έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζει ένα περισσότερο κοινωνικό και λιγότερο οικονομικό σχέδιο για την Ευρώπη.


«Ο Αλέξης κι εγώ, έχουμε ένα πράγμα κοινό. Είμαστε βαθιά υπέρ της Ευρώπης, αλλά είμαστε και δημοκράτες», δηλώνει ο Πάμπλο Ιγκλέσιας.


«Το να είσαι δημοκράτης στην Ευρώπη σημαίνει ότι αναγνωρίζεις πως η πολιτική βάση του ευρωπαϊκού σχεδίου είναι η ευημερία και η υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων».


Σύμφωνα με τον ίδιο, «θεσμοί όπως η τρόικα συνέβαλαν σε μια καταστροφική κατάσταση που πλήττει κυρίως τις χώρες του νότου και είναι αυτοί που καταστρέφουν την Ευρώπη, που αντιτάσσονται στο πολιτικό σχέδιο της Ένωσης, επιβάλλοντας μια πολιτική αυστηρής λιτότητας».


«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν υποχώρησε στους μισθούς, δεν υποχώρησε στις συντάξεις και διατήρησε έναν φόρο στις μεγάλες περιουσίες», σημείωσε ο αρχηγός του Podemos.


kontranews.gr


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X