Επικυρώθηκε απο τον Άρειο Παγο η εφετειακή απόφαση με την οποία καταδικάστηκαν ο πρώην νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας και ο δήμαρχος Ζαχάρως  Πανταζής Χρονόπουλος, σε φυλάκιση 9 μηνών ο καθένας.


Το περασμένο έτος από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ηλείας καταδικάστηκε ο νομάρχης σε φυλάκιση 9 μηνών με 3ετή αναστολή, ενώ με την ίδια ποινή καταδικάστηκε ο δήμαρχος της Ζαχάρως, με την διαφορά ότι η ποινή του ήταν μετατρέψιμη προς 5 ευρώ την ημέρα και η εξαγορά της θα υλοποιηθεί  σε 24 δόσεις, με  καταβολή της πρώτης  δόσης την  1η  Ιανουαρίου 2015. Επίσης, με την ίδια ποινή καταδικάστηκε και ένας πυροφύλακας.


Οι δύο τοπικοί παράγοντες, όπως και  ο  πυροφύλακας  καταδικάστηκαν για αμέλεια λήψης των αναγκαίων μέτρων  και για έλλειψη της αναγκαίας προσοχής σχετικά με την μη λήψη μέτρων  αποφυγής πυρκαγιάς, μετά από σχετική ειδοποίηση  της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για υψηλό κίνδυνο  πυρκαγιάς.


Μετά την εφετειακή καταδικαστική απόφαση οι κ.κ. Καφύρας και  Χρονόπουλος άσκησαν αίτηση στον Άρειο Πάγο με την οποία ζητούσαν να αναιρεθεί η καταδικαστική εφετειακή γι΄  αυτούς απόφαση.


Το Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, δεχόμενο την εισήγηση της κυρίας Κοντοθανάση, με την υπ΄  αριθμ. 514/2015 απόφασή του απέρριψε τις αιτήσεις αναίρεσης, κρίνοντας ότι η απόφαση του Εφετείου έχει πλήρη και σαφή αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία.


 


 


http://www.parapolitika.gr/