Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Δείτε τι θα σημαίνει αποδοχή των όρων των δανειστών
Δείτε τι θα σημαίνει αποδοχή των όρων των δανειστών thumbnail

Δείτε τι θα σημαίνει αποδοχή των όρων των δανειστών

Σε περίπτωση αποδοχής των προτάσεων των δανειστών το βέβαιο είναι ότι το μέγεθος των περικοπών θα προκαλέσει μια νέα έκρηξη της ανεργίας, αφού η αγορά θα απωλέσει μηνιαίως εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, με συνέπεια να κλείσουν και άλλες επιχειρήσεις και να μείνουν στο περιθώριο της εργασίας χιλιάδες εργαζόμενοι.


Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αν γίνει αποδεκτή η ρήτρα μηδενικού ελλείματος και ενοποιηθούν όλα τα επικουρικά ταμεία στο ΕΤΕΑ θα υπάρξει περίπου 15% περικοπή των επικουρικών συντάξεων.


Η παροχή των κατώτερων ορίων σύνταξης και του ΕΚΑΣ μόνο σε όσους νέους συνταξιούχους έχουν συμπληρώσει τα 67 έτη και η περικοπή τού μη ανταποδοτικού μέρους σε όλους τους νέους συνταξιούχους ηλικίας κάτω των 67 φέρνουν μειώσεις έως και 40%.


Επίσης αποδοχή των όρων των δανειστών θα σημαίνει και αύξηση της εισφοράς στον κλάδο υγείας που θα την πληρώσουν όλοι οι συνταξιούχοι και θα κυμανθεί στο 6% από 4% και στις επικουρικές 5% ενώ σήμερα δεν υπάρχει αντίστοιχη εισφορά.


Μεταξύ άλλων, θίγονται και νέοι συνταξιούχοι, όσοι λαμβάνουν εφάπαξ  (μείωση έως και 20%), 130.000 αγρότες, που υπολογίζεται ότι θα δουν τη σύνταξή τους να μειώνεται δραματικά, και όλοι οι εργαζόμενοι, αφού ζητείται να αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης από την 1η Ιουλίου του 2015 ώστε από το 2022 και μετά, η ηλικία που θα μπορεί κανείς να βγει νωρίτερα στη σύνταξη να είναι τα 67 για πλήρη, εκτός αν έχει 40 έτη ασφάλισης από τα 62 και μετά και 62 για μειωμένη με ποινή πρόωρης συνταξιοδότησης.  


πηγη efsyn.gr

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X