Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Πώς καταλαβαίνεις ότι μια γυναίκα είναι παρθένα;
Πώς καταλαβαίνεις ότι μια γυναίκα είναι παρθένα;  thumbnail

Πώς καταλαβαίνεις ότι μια γυναίκα είναι παρθένα;

Ερωτήσεις νέων γυναικών για την ανατομία του γυναικείου σώματος. 


Από την Dr Irene Borten γυναικολόγο και μέλος της Γαλλικής εταιρείας ψυχοσωματικής γυναικολογίας. 


0 παρθενικός υμένας βρίσκεται στο εσωτερικό των μικρών χειλέων. Πρόκειται για μια ελαστική μεμβράνη που περιβάλλει το στόμιο του κόλπου. 0 υμένας δεν είναι ίδιος σε όλες τις γυναίκες. Κάποιες φορές είναι σαν δαχτυλίδι και ονομάζεται κυκλικός ή δακτυλιοειδής. Σε άλλες περιπτώσεις έχει το σχήμα της ημισελήνου. Μερικοί υμένες είναι λεπτοί και άλλοι πιο παχείς. Κάποιοι κλείνουν περισσότερο την είσοδο του κόλπου, κάποιοι λιγότερο. Σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις, ο υμένας φράζει εντελώς το στόμιο του κόλπου, εμποδίζοντας ακόμα και το αίμα της περιόδου να τρέξει. Αυτό λέγεται ατρησία υμένα, θεραπεύεται πολύ εύκολα, με μια μικρή χειρουργική τομή που γίνεται κατόπιν αναισθησίας.


Ο γυναικολόγος μπορεί να καταλάβει αν είμαι παρθένα;


Συνήθως ναι. Μετά την πρώτη σεξουαλική επαφή, ο υμένας σπάει, αλλά δεν εξαφανίζεται. Απλώς αλλάζει όψη. Οι άκρες του δεν έχουν πια ομοιόμορφο σχήμα και μοιάζουν με τα πέταλα ενός λουλουδιού. Υπάρχουν υμένες, όμως, που είναι τόσο λεπτοί, τόσο μαλακοί κι ελαστικοί, που δε φαίνονται. Αυτοί θα σπάσουν στη γέννα.


Πού βρίσκεται ο τράχηλος της μήτρας; 


Μαζί με το αιδοίο ο κόλπος ανήκει στα εξωτερικά γεννητικά όργανα. Αποτελείται από ένα σύνολο μυών και μεμβρανών, επομένως είναι μαλακός και ελαστικός. Στο κάτω μέρος, βρίσκεται το κολπικό στόμιο. Πιο ψηλά, ο κόλπος καταλήγει στους ευθυμητρικούς θύλακες ή, αλλιώς, θύλακες του Douglas, που του δίνουν ευρυχωρία. Στο πάνω μέρος, ο κόλπος έχει μεγαλύτερο πλάτος και είναι πιο βαθύς. Στο βάθος του κόλπου προβάλλει ο τράχηλος της μήτρας.


Γιατί ο κόλπος είναι τόσο ευαίσθητη περιοχή; 


0 κόλπος είναι μια πλατιά κοιλότητα ανάμεσα στην ουροδόχο κύστη και την ουρήθρα μπροστά και το ορθό προς τα πίσω (το ορθό είναι το κάτω μέρος του παχέος εντέρου, που καταλήγει στον πρωκτό). Στο εσωτερικό του κόλπου υπάρχει ο βλεννογόνος, που παράγει τις κολπικές εκκρίσεις. Καθώς αυτή η περιοχή είναι πολύ πλούσια σε νευρικές απολήξεις, είναι πολύ ευαίσθητη στον πόνο, αλλά και την απόλαυση. Η ευαισθησία του κόλπου οξύνεται με τη σεξουαλική εμπειρία.


Όταν εξερευνάτε τον κόλπο σας, το δάχτυλό σας ακουμπάει πολύ γρήγορα στον τράχηλο της μήτρας. Εντούτοις, ο κόλπος είναι βαθύς γύρω από τον τράχηλο. Το μέγεθος του είναι 6 με 8 εκ. μπροστά και 8 με 10 εκ. πίσω, κατά μήκος του ορθού. Μπορεί, ακόμα, να επιμηκυνθεί κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Οι διαστάσεις του κόλπου δεν έχουν καμία σχέση με τις διαστάσεις του κολπικού στομίου. Τα τοιχώματά του είναι αρκετά ελαστικά, για να επιτρέψουν στο μωρό να βγει όταν έρθει η στιγμή της γέννας.


Γιατί και πότε ο κόλπος είναι υγρός;


0 κόλπος είναι συνήθως υγρός λόγω των εκκρίσεων του βλεννογόνου του και της βλέννας του τραχήλου. Η ερωτική επιθυμία αυξάνει αυτή τη φυσική υγρασία μέσω των εκκρίσεων των βαρθολινίων αδένων (που βρίσκονται ανάμεσα στα μικρά χείλη και τον υμένα) και των αδένων Skene (που βρίσκονται γύρω από το στόμιο της ουρήθρας), καθώς και μέσω ενός είδους λιπαντικού που παράγει ο ίδιος ο κόλπος.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X