Βραζιλία – Αργεντινή; Μπα…(video)

Οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι, οι οποίοι ανέμεναν με ανυπομονησία “ζευγάρι” Βραζιλία – Αργεντινή στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα θα πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι την επόμενη διοργάνωση. Γι΄αυτό φρόντισε η Παραγουάη που νίκησε τη “Σελεσάο” με 4-3 στα πέναλτι μετά από το 1-1 στην κανονική διάρκεια του αγώνα και στην παράταση, πήρε το εισιτήριο για τους “4” της διοργάνωσης, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Λιονέλ Μέσι και την παρέα του κι έστειλε την ομάδα του Ντούνγκα… σπίτι της!
Η αναμέτρηση στο στάδιο “Municipal de Concepción” ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους Βραζιλιάνους καθώς στο 15′ “έκρυψαν” την μπάλα και μετά από σέντρα από τα δεξιά, ο Ρομπίνιο από κοντά “έγραψε” το 1-0. Η Βραζιλία συνέχισε να είναι το “αφεντικό” του ματς χωρίς ωστόσο να πιέζει ασφυκτικά την εστία του Βιγιάρ την ώρα που οι Παραγουανοί παρέμεναν σε παθητικό ρόλο αλλά έτοιμοι να εκμεταλλευτούν την οποιαδήποτε ευκαιρία τους παρουσιαστεί. Σε μία από αυτές ο Τζέφερσον έσωσε την Βραζιλία αποκρούοντας εντυπωσιακά την κοντινή κεφαλιά του Ντα Σίλβα ενώ είχε προηγηθεί η επικίνδυνη κεφαλιά από τον Βαλντές με την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ. Το ματς κυλούσε στην… κόψη του ξυραφιού. Η “Σελεσάο” έδειχνε αδύναμη να “καθαρίσει” την πρόκριση και στο 72′ το πλήρωσε. Ο Τιάγκο Σίλβα έκανε χέρι εντός περιοχής, ο Γκονζάλες εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και ο αγώνας πήρε “φωτιά”. Στα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι το 90′ αλλά και στον έξτρα χρόνο της παράτασης η Βραζιλία παρουσίασε και πάλι το κακό αγωνιστικό πρόσωπό της και αφού οι Παραγουανοί έχασαν μεγάλη ευκαιρία με το σκόρερ τους, το ματς οδηγήθηκε στη “ρώσικη ρουλέτα” των πέναλτι. Εκεί οι τυπικά φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τις άστοχες εκτελέσεις από τους Ριμπέιρο και Ντάγκλας Κόστα, επικράτησαν με 4-3 και πήραν τη σπουδαία πρόκριση για τα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα.
Βραζιλία: Τζέφερσον, Ντάνι Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, Μιράντα, Φιλίπε Λουίς, Φερναντίνιο, Ελίας, Κοουτίνιο, Γουίλιαν (62’ Ντάγκλας Κόστα), Ρομπίνιο (87’ Ριμπέιρο), Φιρμίνο (69’ Ταρντέλι).
Παραγουάη: Βιγιάρ, Μπρούνο Βαλντές, Πάουλο Ντα Σίλβα, Αγκιλάρ, Πίρις, Κάσερες, Γκονσάλες, Αράντα (77’ Μαρτίνες), Έντγκαρ Μπενίτες, Νέλσον Βαλντές (74’ Μπομπαντίγια), Σάντα Κρουζ

Σχετικά άρθρα