Αρχική / Διατροφή / Συνταγές / Ορεκτικά / Φτιάξτε μόνοι σας το ψωμί της δίαιτας:Πολύσπορο ψωμί ολικής άλεσης
Φτιάξτε μόνοι σας το ψωμί της δίαιτας:Πολύσπορο ψωμί ολικής άλεσης thumbnail

Φτιάξτε μόνοι σας το ψωμί της δίαιτας:Πολύσπορο ψωμί ολικής άλεσης


Συστατικά



Υλικά για 2 φρατζολάκια



  • 600 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης σταρένιο

  • 1,5 κ.γ. ξηρή μαγιά

  • ½ κ.γ. αλάτι

  • 1 κ.σ. μέλι

  • κ.σ. λάδι

  • χλιαρό νερό περίπου 400 ml ή όσο πάρει


Σπόροι για τη γέμιση



  • 1 κ.γ. νιφάδες βρώμης

  • 1 κ.γ. ηλιόσπορος

  • 1 κ.γ. παπαρουνόσπορος

  • 1 κ.γ. σουσάμι


 


 


Μέθοδος Εκτέλεσης




  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγιά και το μέλι.

  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό και ζυμώνουμε συνέχεια μέχρι να γίνει μια ελαστική και λεία ζύμη

  • Έπειτα προσθέτουμε το λάδι και τα σπόρια και ζυμώνουμε ξανά με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθούν μέσα στο ζυμάρι.

  • Στη συνέχεια σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά έως 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει.

  • Μέτα σε μια αλευρωμένη επιφάνεια πλάθουμε 2 φρατζολάκια με τα χέρια μας μήκους 25 εκ. και τα βάζουμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει πρώτα λαδόκολλα και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους σκεπασμένα με πετσέτα.

  • Αν θέλουμε μπορούμε να πασπαλήσουμε λίγο με αλεύρι την επιφάνεια της λαδόκολλας.

  • Πριν ψήσουμε αλείφουμε την επιφάνεια του ψωμιού με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σπόρους.

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και ψήνουμε τα ψωμιά μας για 40 – 45 λεπτά.

  • Μόλις ετοιμαστούν τα τοποθετούμε πάνω σε μία σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.


 


 


http://akispetretzikis.com/


 



X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X