Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Φαρμακευτικές εταιρίες άρχισαν να διακόπτουν την εισαγωγή φαρμάκων
Φαρμακευτικές εταιρίες άρχισαν να διακόπτουν την εισαγωγή φαρμάκων thumbnail

Φαρμακευτικές εταιρίες άρχισαν να διακόπτουν την εισαγωγή φαρμάκων

Το υπουργειο Υγείας εξετάζει το μέτρο της κατάργησης των τριμήνων και εξαμήνων συνταγών που αφορούν τους ασθενείς με χρόνια νοσήματα.


Μετά τον έλεγχο των κεφαλαίων (capital control), έρχεται και ο έλεγχος της συνταγογράφησης φαρμάκων. Το υπουργειο Υγείας εξετάζει το μέτρο της κατάργησης των τριμήνων και εξαμήνων συνταγών που αφορούν τους ασθενείς με χρόνια νοσήματα, προκειμένου να εξασφαλιστεί απόθεμα φαρμάκων σε αυτήν τη φάση τουλάχιστον που η αγορά έχει παγώσει. Προς τον ίδιο στόχο μελετάται και η απαγόρευση όλων των παράλληλων εξαγωγών φαρμάκων για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Την ίδια στιγμή, φαρμακευτικές εταιρίες, φαρμακαποθήκες, φαρμακεία, νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές και γενικά ο κλάδος της υγείας παρακολουθεί με συγκρατημένο…πανικό την κατάσταση οπως εξελίσσεται, με την έλλειψη ρευστότητας να αποτελεί πια μόνιμο χαρακτηριστικό της.

Ήδη, καταγράφονται οι πρώτες φαρμακευτικές εταιρίες που διέκοψαν την εισαγωγή φαρμάκων και κάποιες φαρμακαποθήκες που ζητούν μετρητά προκειμένου να προμηθεύσουν τους φαρμακοποιούς. Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), κ. Κώστας Λουράντος ζήτησε την παρέμβαση του υπουργού Υγείας, προκειμένου να προφυλαχθεί η αγορά από τους "εμπόρους φαρμάκων".

Σύμφωνα με τον κ. Λουράντο, "οι φαρμακοποιοί θα συνεχίσουν με όποιες οικονομικές και ψυχικές δυνάμεις διαθέτουν, να επιτελούν τον ρόλο τους και να εξυπηρετούν το κοινωνικό σύνολο". Ωστόσο, οπως πληροφορείται το protothema.gr, φαρμακοποιοί ζητούν ήδη από όσους μπαίνουν στα φαρμακεια να πληρώνουν τοις μετρητοίς ή τη συμμετοχή τους στα φάρμακα είτε όλο το ποσό των αγορών τους, πχ για ΜΗΣΥΦΑ, και δεν δέχονταν τις πιστωτικές κάρτες. 


protothema

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X