Με… νόμο Βάργκας στον τελικό! (video)

Η Χιλή είναι στον τελικό του Κόπα Αμέρικα! Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Εντουάρδο Βάργκας η οικοδέσποινα επικράτησε δύσκολα με 2-1 του Περού και πήρε το “χρυσό εισιτήριο” για τον 5ο τελικό της ιστορίας της. Η πίεση για την πρόκριση μπροστά στους 46.000 οπαδούς προκάλεσε άγχος στους παίκτες του Σαμπάολι με αποτέλεσμα οι Περουβιανοί να μπουν πιο δυνατά στο ματς και να απειλήσουν δις την εστία του Μπράβο στο πρώτο τέταρτο. Αρχικά με το δοκάρι του Φαρφάν και εν συνεχεία με τη… σουτάρα από τον Λομπατόν, που κατέληξε άουτ. Οι ισορροπίες του ματς άλλαξαν στο 19′. Ο Σαμπράνο χτύπησε με τις τάπες τον Αρανγκίς, αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και το Περού έμεινε με παίκτη λιγότερο. Το αριθμητικό πλεονέκτημα έδωσε στη Χιλή τη δυνατότητα να ξεπεράσει το άγχος, να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο και μετά από τις δύο μεγάλες ευκαιρίες με Βαλδίβια και Βάργκας άνοιξε το σκορ με τον επιθετικό της Νάπολι. Στο 42′ ο Βάργκας πήρε από θέση οφσάιντ το ριμπάουντ έπειτα από δοκάρι του Αρανγκίς και έβαλε “φωτιά” στο Στάδιο Νασιονάλ του Σαντιάγκο.

Η Χιλή μπήκε με φόρα στο δεύτερο μέρος. Είδε τον διαιτητή να ακυρώνει ως οφσάιντ γκολ του σκόρερ της μετά από λανθασμένη υπόδειξη του βοηθού όμως, στο 61′ ήρθε το… σοκ. Σε αντεπίθεση του Περού και μετά από σέντρα που έγινε από τα δεξιά, ο Μεδέλ στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε την μπάλα στα δίκτυα της εστίας της ομάδας του και ο ημιτελικός απέκτησε ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Η χαρά όμως των Περουβιανών κράτησε μόλις τρία λεπτά αφού στο 64′ ο Βάργκας “χτύπησε” για δεύτερη φορά και με φοβερό σουτ “έγραψε” το 2-1, το οποίο παρέμεινε μέχρι το φινάλε του ματς. Πλέον, η Χιλή περιμένει να μάθει ποιος εκ των Αργεντινή ή Παραγουάη θα βρεθεί στον δρόμο της για το πρώτο τίτλο του Κόπα Αμέρικα στην ιστορία της.

Χιλή: Μπράβο, Ίσλα, Μεδέλ, Ρόχας, Αλμπορνός (46′ Μένα), Ντίας (46′ Πιζάρο), Αρανγκίς, Βιδάλ, Βαλδίβια (86′ Γκουτιέρες), Αλέξις Σάντσες, Βάργκας

Περού: Γκαλέσε, Αντβίνκουλα, Σαμπράνο, Άσκουες, Βάργκας, Μπαγιόν, Λομπατόν (73′ Γιοτούν), Κουέβα (27′ Ράμος), Καρίγιο (73′ Πιζάρο), Φαρφάν, Γκερέρο.

Σχετικά άρθρα