Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Καθησυχάζουν Κουρουμπλής και Φαρμακοβιομηχανία για την επάρκεια της αγοράς σε φάρμακα
Καθησυχάζουν Κουρουμπλής και Φαρμακοβιομηχανία για την επάρκεια της αγοράς σε φάρμακα thumbnail

Καθησυχάζουν Κουρουμπλής και Φαρμακοβιομηχανία για την επάρκεια της αγοράς σε φάρμακα

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται Υπουργείο Υγείας, εγχώριες και θυγατρικές φαρμακευτικές επιχειρήσεις για την επάρκεια της αγοράς σε Φάρμακα.


Σε επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ζήτησε να συνεχιστεί και να διασφαλιστεί η συνήθης ροή φαρμάκων προς νοσοκομεία και φαρμακεία, ενώ κάλεσε τη φαρμακοβιομηχανία να τηρήσει τη νόμιμη υποχρέωση διατήρησης αποθεμάτων τουλάχιστον 90 ημερών.


Κατέστησε, δε, σαφές ότι πρωταρχικός στόχος είναι όλοι οι πολίτες, σε κάθε σημείο της χώρας, να έχουν επαρκή πρόσβαση στο φάρμακο και κατ’ επέκταση στο αγαθό της Υγείας, λαμβάνοντας τις αντιστοιχες διαβεβαιώσεια από τους εκπροσώπους όλης της αλυσίδας φαρμάκων.


ΣΦΕΕ


Ειδική ομάδα στελεχών, η οποία θα παρακολουθεί στενά την τροφοδότηση και επάρκεια της αγοράς σε φάρμακα, όρισε ο ΣΦΕΕ.


“Ειδικά το ζήτημα της Υγείας πρέπει να μείνει έξω από τον πολιτικό πυρετό των επόμενων ημερών και τον κυνισμό όσων βρίσκουν ευκαιρία να κερδίσουν από την μεγάλη αγωνία των Ελλήνων πολιτών. Ο ΣΦΕΕ εκπροσωπώντας θυγατρικές πολυεθνικών και ελληνικές εταιρίες δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να μπει στο χορό των διχαστικών λογικών”, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ).


Ο Σύνδεσμος τονίζει πως φροντίζει να ανατροφοδοτείται κανονικά η αλυσίδα φαρμάκων και προσκαλεί τους πάντες να κάνουν το ίδιο. “Βρισκόμαστε σε συνεχή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας ώστε να αντιμετωπίζονται οι όποιες δυσλειτουργίες”, σημειώνει.


“Ως μια ενιαία δύναμη, οι εταιρίες μέλη του ΣΦΕΕ παραμένοντας προσηλωμένες στην ηθική τους υποχρέωση απέναντι στους Έλληνες πολίτες και τη χώρα, διαβεβαιώνουν ότι υπάρχει η ίδια επάρκεια φαρμάκων που υπήρχε και πριν από την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος”, τονίζεται στην ανακοίνωση


ΠΕΦ


Πλήρη επάρκεια των φαρμάκεων που παράγει, διασφαλίζει η ελληνική φαρμακοβιομηχανία, τονίζεται σε ανακοίνωση της ΠΕΦ.


Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), σε ανακοίνωση της, διαβεβαιώνει τους πολίτες  “πως λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πλήρη επάρκεια των νοσοκομείων και των φαρμακείων στα φάρμακα που έχουν ανάγκη οι ασθενείς για τη θεραπεία τους”.


“Στις κρίσιμες συνθήκες που αντιμετωπίζει σήμερα ο τόπος, οι Ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις φαρμάκου, με πλήρη συναίσθηση της κοινωνικής ευθύνης τους,  θα σταθούν δίπλα στον Έλληνα ασθενή, προσφέροντάς του απρόσκοπτα την απαραίτητη φαρμακευτική θεραπεία του. Είμαστε βέβαιοι, πως την ίδια ευαισθησία, ευθύνη και ετοιμότητα επιδεικνύει και το σύνολο των επιχειρήσεων φαρμάκου που δραστηριοποιείται στη χώρα μας”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Μάλιστα, η ΠΕΦ καλεί την κυβέρνηση, “να κάνει ό,τι είναι δυνατό, στο πλαίσιο των υφιστάμενων περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίου, για να διευκολύνει τις επιχειρήσεις παραγωγής φαρμάκου στην προμήθεια των απαραίτητων πρώτων υλών και στην πραγματοποίηση των ζωτικών οικονομικών συναλλαγών τους”.


virus.com.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X