Το δημοψήφισμα αναστάτωσε τους ατζέντηδες

Οι ατζέντηδες των παικτών ζητούν ρήτρα στα συμβόλαια ότι θα πληρώνονται πάντα σε ευρώ και σε λογαριασμούς στο εξωτερικό ενώ οι Έλληνες του εξωτερικού ετοιμάζονται για το ενδεχόμενο να θεωρηθούν μη κοινοτικοί.

Αυτό αναφέρει σε σημερινό ρεπορτάζ η εφημερίδα «Goalnews». Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι στην πιάτσα των ατζέντηδων σήμανε συναγερμός τις τελευταίες ημέρες λόγω της ανησυχίας ποδοσφαιριστών, οι οποίοι παρακολουθούν τις εξελίξεις. «Ποια είναι η βασικότερη ανησυχία τους; Μα, ασφαλώς, τα τρέχοντα συμβόλαιά τους, που σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, σε ενδεχομένη αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρώπη, αυτόματα μετατρέπονται στο νόμισμα που θα έχει η χώρα μας την επαύριο της εξόδου», αναφέρει το δημοσίευμα στο οποίο τονίζεται: «Είναι προφανές, λοιπόν, ότι οι ξένοι παίχτες του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ, αλλά και κάθε ομάδας της Σούπερ Λιγκ που έχει ήδη παίχτες στο ρόστερ της από προηγούμενες συμφωνίες, θα αρχίσουν να πληρώνονται στο υποτιμημένο νόμισμα της Ελλάδας. Αποτέλεσμα; Η αξία των συμβολαίων τους να περιοριστεί ακόμη και κάτω από το μισό! Γιατί είναι δεδομένο πως αν δεν προβλεφθεί (κάτι που δεν το έκανε κανένας τα προηγούμενα χρόνια, γιατί πού να φανταστεί τι θα επακολουθούσε), τότε η πληρωμή γίνεται όχι στο νόμισμα με το οποίο επισυνάφθηκε η συμφωνία, αλλά σε αυτό που την εκάστοτε στιγμή έχει η χώρα».

Ο νέος όρος
Οι περισσότεροι ατζέντηδες ζητούν να υπογραφούν νέα συμβόλαια για τους πελάτες τους, στα οποία να περιλαμβάνεται απαραίτητα ο παρακάτω όρος: «Σε περίπτωση αλλαγής του νομίσματος της χώρας, ο ποδοσφαιριστής θα συνεχίσει να πληρώνεται στο νόμισμα που προβλέπεται στην τρέχουσα συμφωνία». Και βέβαια το αίτημα περιλαμβάνει και την πληρωμή σε λογαριασμό του εξωτερικού για τους περισσότερους από αυτούς.
Κάποιοι ατζέντηδες απαιτούν οι αλλαγές να γίνουν εντός της εβδομάδας, αλλιώς δεν αποκλείεται κάποιες από τις ΠΑΕ να τις περιμένει μία έκπληξη… Δεν είναι λίγες που έχουν χρωστούμενα προς τους παίκτες αυτούς, με αποτέλεσμα η σκέψη για προσφυγή να στριφογυρίζει στο μυαλό τους, τουλάχιστον ως μέτρο πίεσης, για να περιληφθεί ο όρος στις νέες συμφωνίες…

Οι Έλληνες του εξωτερικού
Τρόμος έχει πιάσει όμως και τους ατζέντηδες των Ελλήνων παικτών που κάνουν καριέρα στο εξωτερικό. Γιατί σε μια εβδομάδα από σήμερα ελλοχεύει ο κίνδυνος οι παίχτες τους να θεωρηθούν μη κοινοτικοί (ούτε καν κοινοτικοί δεύτερης ζώνης, που αφορά παίκτες από χώρες που είναι υπό ένταξη). Κάτι που θα τους κάνει ανεπιθύμητους στις ομάδες που τους έχουν, είτε για λόγους υπεραριθμίας ξένων παιχτών στο ρόστερ είτε γιατί θα χάνουν σε… ποιοτικά στοιχεία σε σχέση με άλλους μη κοινοτικούς, που μπορεί να έχουν στο στόχαστρο οι ομάδες αυτές…

Σχετικά άρθρα