Αρχική / Συνταγές / Γλυκά / Μοναδικό calzone με πραλίνα φουντουκιού!
Μοναδικό calzone με πραλίνα φουντουκιού! thumbnail

Μοναδικό calzone με πραλίνα φουντουκιού!


Συστατικά



Για το προζύμι



  • 1 φακελάκι μαγιά

  • 250 γρ. νερό

  • 1 κ.γ. ζάχαρη

  • 140 γρ. αλεύρι

  • 1 κ.γ. ζάχαρη


Για τη ζύμη



  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

  • 1 πρέζα αλάτι

  • 85 γρ. σοκολάτα

  • 2 κ.σ. λάδι

  • σιμιγδάλι για το άνοιγμα


Για τη γέμιση



  • μασκαρπόνε

  • πραλίνα φουντουκιού

  • σπασμένα φουντούκια προαιρετικά

  • μπισκότα

  • 2 ώριμες μπανάνες


 


 


Μέθοδος Εκτέλεσης




  • Ρίχνουμε στον κάδο ενός μίξερ, το νερό, τη μαγιά, 1 κ.γ. ζάχαρη και 140 γρ. αλεύρι . Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι. Το αφήνουμε για 30 λεπτά στην άκρη μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες.

  • Σε ένα μπολάκι βάζουμε τη σοκολάτα με το ελαιόλαδο, σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και βάζουμε στα μικροκύματα για 1,5 λεπτό στα 800 watt μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

  • Ρίχνουμε στο προζύμι το υπόλοιπο αλεύρι και 1 πρέζα αλάτι αμέσως πριν το χτύπημα.

  • Χτυπάμε στο μίξερ με το γάντζο το ζυμάρι μας και ρίχνουμε μέσα και τη σοκολάτα με το ελαιόλαδο. Στην αρχή ανακατεύουμε σιγά σιγά και στη συνέχεια δυνατά για 5-6 λεπτά.

  • Βγάζουμε το ζυμάρι από τον κάδο του μίξερ και αν κολλάει βάζουμε αλεύρι στα χέρια για να το ξεφορμάρουμε.

  • Βάζουμε σε ένα μπολ λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε μέσα το ζυμάρι μας.

  • Καλύπτουμε με μία μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει και να διπλασιαστεί για όση ώρα πάρει, περίπου 1 ώρα.

  • Ρίχνουμε σιμιγδάλι ψιλό στον πάγκο εργασίας και αδειάζουμε το ζυμάρι από πάνω. Το κάνουμε ρολό και το χωρίζουμε σε 6 μέρη με ένα μαχαίρι.

  • Ανοίγουμε το κάθε ζυμαράκι με έναν πλάστη και αν κολλάει βάζουμε κι άλλο σιμιγδάλι.

  • Κόβουμε τις μπανάνες κάθετα σε μικρά κομμάτια.

  • Παίρνουμε 1 κ.σ. πραλίνα και την απλώνουμε στο ζυμάρι σε διάφορα σημεία.

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

  • Ρίχνουμε και 1 κ.σ. μασκαρπόνε. Δε βάζουμε περισσότερη ποσότητα από όσο βάλαμε πραλίνα γιατί θα καλύψει τη γεύση.

  • Από πάνω βάζουμε λίγο μπισκότο, τα φουντούκια και 2-4 φέτες μπανάνα.

  • Με ένα πινέλο που το βουτάμε σε νερό απλώνουμε γύρω γύρω στο ζυμάρι και το διπλώνουμε στη μέση.

  • Ενώνουμε τις άκρες. Τυλίγουμε, γυρνάμε και πιέζουμε κάνοντας ένα στεφανάκι γύρω από κάθε καλτσόνε. Επαναλαμβάνουμε για όλα. Σε κάθε ταψί βάζουμε 3 καλτσόνε. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά με τη σχάρα σε ψηλή θέση μέσα στο φούρνο.


 


http://akispetretzikis.com/


 



Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X