Η πρόταση της Ελλάδας για τρίτο πρόγραμμα βρίσκεται στο τραπέζι με βασικό της… συστατικό την αναδιάρθρωση του χρέους, γεγονός το οποίο αρχίζει να συζητά πλέον και η Άνγκελα Μέρκελ.


Σύμφωνα με δημοσιεύματα γερμανικών ΜΜΕ, ηΓερμανίδα Καγκελάριος μίλησε την Τετάρτη σε βουλευτές του CDU και έκανε αναφορές σε μία πιθανή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ενόψει του 3ου Μνημονίου.


Τις εξελίξεις γύρω από το ελληνικό ζήτημα θα συζητήσει το μεσημέρι η Μπούντεσταγκ στη Γερμανία. 


Εκτός από τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ ομιλίες για το θέμα θα εκφωνήσουν ο Αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.


Sueddeutsche Zeitung: Έτοιμη η Μέρκελ για μέτρα βιωσιμότητας του χρέους


Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σε Γερμανούς βουλευτές ότι είναι έτοιμη να στηρίξει μέτρα για να βοηθήσει τη βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας, όπως αναφέρει η γερμανικήSueddeutsche Zeitung, επικαλούμενη συμμετέχοντες στη συνάντηση, τους οποίους όμως δεν κατονομάζει.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας, η Άνγκελα Μέρκελ είναι έτοιμη να στηρίξει μεταφορά των ελληνικών υποχρεώσεων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Επίσης, αναφέρει ότι στην Ελλάδα προτάθηκε ανεπίσημα η επέκταση της ωρίμανσης των δανείων διάσωσης.