Αρχική / Πολιτισμός / City life / Ερωτόκριτος από το Φεστιβάλ Αθηνών σε περιοδεία
Ερωτόκριτος από το Φεστιβάλ Αθηνών σε περιοδεία thumbnail

Ερωτόκριτος από το Φεστιβάλ Αθηνών σε περιοδεία

Μια νέα ανάγνωση του «Ερωτόκριτου», διαφορετική από τις συνηθισμένες, προτείνουν οι Χαΐνηδες και η ομάδα χορού ελλήνων ακροβατών «Κι όμΩς κινείται», σε μια μουσική παράσταση βασισμένη στην κορυφαία έμμετρη μυθιστορία του Βιτσέντζου Κορνάρου. Μια παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στις 30 Ιουνίου του 2014 και περιοδεύει φέτος σε Αθήνα, Χανιά και Θεσσαλονίκη.


Μια τραγουδαφήγηση, που πότισε, με τέτοιο απόλυτο τρόπο, τη μουσική παράδοση, έπλασε σε μεγάλο βαθμό τη γλώσσα που μιλιέται σε αυτόν τον τόπο, συγκίνησε γενιές ανθρώπων, τους δάνεισε εικόνες και σύμβολα για τον έρωτα, τον ηρωισμό, τη φιλία, τη γενναιότητα, την αξιοπρέπεια, τον πόνο, το σωστό, το λάθος και τελικά υιοθετήθηκε απόλυτα ως σύμβολο-αντιπρόσωπος του πολιτισμού τους.


Για μας, δεν είναι συγκινητικό μόνο το παρελθόν του «Ερωτόκριτου». Η επαναστατική του πίστη στον άνθρωπο που αλλάζει τη μοίρα του, η βαθειά διαλεκτική του λόγου των προσώπων του, η μουσική του φόρμα και η μορφή του γλώσσας του, είναι συγκινητικά στο παρόν.


Η αφήγηση ρέει, μέσα σε αυτό το ιδιαίτερο χωροχρονικό καλούπι της μελωδικής γραμμής, Αυτή την εκστατική επαναληπτική φόρμα, η οποία έχει τη δύναμη να αφηγηθεί χιλιάδες στίχους, βυθίζοντάς σε σιγά σιγά σε μια αιωρούμενη κατάσταση μη εκπλήξεων, όπου οι λέξεις από άγγελοι νοημάτων γίνονται και αυτές μουσική.Μουσική
Το μουσικό σχήμα Χαΐνηδες: Δημήτρης Αποστολάκης: λύρα, Δημήτρης Ζαχαριουδάκης: τραγούδι-κιθάρα, Μαρία Κώτη: τραγούδι, Τάκης Κανέλλος: κρουστά, Κλέων Αντωνίου: ηλεκτρική κιθάρα, Μιχάλης Νικόπουλος: λαούτο, μαντολίνο, Ρέλλος Θοδωρής: σαξόφωνο, Παλαμιώτης Γιώργος: μπάσο.


Κίνηση / Χορός / Ακροβασία
Η ομάδα Κι όμΩς κινείται: Αμέντας Γιώργος, Δημάς Βασίλης, Μακατσώρης Χριστόφορος, Μαλκότσης Ερμής, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Χριστίνα Σουγιουλτζή, Χαμηλοθώρη Λία.


Φωτισμοί: Bentancor Camilo. Σκηνικόςχώρος: Κι όμΩς κινείται. Ηχοληψία: Σάκης Γκίκας.Το πρόγραμμα της μίνι περιοδείας:


15 Ιουλίου 21:00, Χαλάνδρι, Θέατρο Ρεματιάς
20 Ιουλίου 21:00, Χανιά, Τάφρος (Φεστιβάλ Χορού Dance Days)
15 Σεπτεμβρίου 21:00, Θεσσαλονίκη, Θέατρο Δάσους (ΚΘΒΕ)


clickatlife

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X