Αρχική / More / ΖΩΔΙΑ / Τα ζώδια και τα λάθη! Πόσο διδάσκονται από αυτά;
Τα ζώδια και τα λάθη! Πόσο διδάσκονται από αυτά; thumbnail

Τα ζώδια και τα λάθη! Πόσο διδάσκονται από αυτά;

ΚΡΙΟΣ: 


Αν είσαι Κριός, δεν φοβάσαι τα λάθη που μπορεί να κάνεις. Ή μάλλον δεν μπαίνεις καν στον κόπο να τα σκεφτείς σαν ένα ενδεχόμενο. Απλώς, ενεργείς με τον γνωστό παρορμητισμό σου και ό,τι ήθελε προκύψει. Αν σου συμβεί η «στραβή», έχεις την τάση να ρίχνεις το σφάλμα σε εξωτερικούς παράγοντες. Στους άλλους, στις καταστάσεις, στην ατυχία. Σπάνια έφταιγε μια δική σου αβλεψία. Όμως λίγη περισσότερη αυτοκριτική μετά, πιθανόν θα σε βοηθούσε την επόμενη φορά να μην πέφτεις στα ίδια σφάλματα. Άλλωστε έχει πιο ενδιαφέρον να κάνεις… καινούργια!

 

 

 

    ΤΑΥΡΟΣ


Αν είσαι Ταύρος, ακριβώς επειδή θέλεις να αποφύγεις όλες τις κακοτοπιές, περνάς κάθε σου απόφαση από… σαράντα κύματα. Το σκέφτεσαι, το ζυγιάζεις, το καθυστερείς περιμένοντας να σιγουρευτείς ότι ήρθε η κατάλληλη στιγμή. Βέβαια, η καθυστέρηση δεν σου εξασφαλίζει το αλάθητο. Κι αν συμβεί να την «πατήσεις», διαβεβαιώνεις τον εαυτό σου ότι αυτό δεν πρόκειται να επαναληφθεί. Και φυλάς από τότε τα νώτα σου, αναπτύσσοντας πολλές φορές μια υπερβολική δυσπιστία. Εφαρμόζεις το ρητό «όποιος καεί στον χυλό φυσά και το γιαούρτι», πράγμα που σε κάνει να ξανασκέφτεσαι τα πράγματα ακόμα περισσότερο.

 

 

     ΔΙΔΥΜΟΙ: 


Αν είσαι Δίδυμος, η άποψή σου για το τι έκανες λάθος και τι όχι, μπορεί να μη μένει σταθερή μέσα στον χρόνο. Κάτι που είχες θεωρήσει σαν ολέθριο σφάλμα μόλις συνέβη, μπορεί αργότερα να μην το βλέπεις πια σαν κάτι τρομερό. Και το αντίστροφο. Στην ουσία έχεις αντιληφθεί μια αλήθεια: Ότι από οποιαδήποτε σφάλμα μας, μπορεί να προκύψει κάτι εποικοδομητικό. Το θέμα απλώς είναι να το θυμάσαι και όταν θα ξαναβρεθείς σε παρόμοιες συνθήκες, ώστε να μην επαναλάβεις το ίδιο λάθος. Άλλωστε, για ένα άτομο σαν εσένα, η επανάληψη δεν είναι «μήτηρ μαθήσεως» αλλά… πηγή εκνευρισμού.

 

 

 

  ΚΑΡΚΙΝΟΣ


Αν είσαι Καρκίνος, οι ευαίσθητες κεραίες σου και η διαίσθησή σου μπορεί να σε γλιτώσουν από πολλούς μπελάδες. Φτάνει βέβαια να ξέρεις πότε πρέπει να τα ακούσεις, γιατί συχνά οι συναισθηματικές σου ανασφάλειες μπορεί να σε οδηγήσουν σε κάθε είδους παγίδες. Τουλάχιστον έχεις καλό μνημονικό, και αυτό σε βοηθά να καταγράφεις τα γεγονότα και να μην αφήνεις να επαναληφθούν τα σφάλματα που έκανες. Η συναναστροφή σου με τους άλλους ανθρώπους θα βοηθήσει να αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση, ως προς την ικανότητά σου να σταθμίζεις το σωστό και το λάθος.

 

 

          ΛΕΩΝ: 


Αν είσαι Λέων, σπάνια παραδέχεσαι στον εαυτό σου ότι κάπου έχεις κάνει λάθος. Και ακόμα σπανιότερα το παραδέχεσαι στους άλλους. Επιδιώκεις να δίνεις την εντύπωση ότι το έκανες σκόπιμα και ότι, φυσικά, σου βγήκε σε καλό. Τα περισσότερα λάθη σου οφείλονται στην τάση σου να παραπλανιέσαι από τις κολακείες των άλλων. Έτσι εξαπατείσαι, γιατί δεν κοιτάς πιο πέρα, ώστε να διακρίνεις τα απώτερά τους κίνητρα. Παρά την εξυπνάδα σου, δύσκολα βάζεις μυαλό και ξαναπέφτεις, αργά ή γρήγορα, σε παρόμοια σφάλματα. Κι αυτό, γιατί επιμένεις να πιστεύεις πως είσαι αλάνθαστος.

 

 

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ


Αν είσαι Παρθένος, έχεις αφιερώσει όλη σου τη ζωή στην προσπάθεια να εξαλείψεις κάθε πιθανότητα λάθους από τις πράξεις σου. Γι’ αυτό προγραμματίζεις, οργανώνεις, σχεδιάζεις τα πάντα με προσοχή, ώστε να μην αφήσεις περιθώρια στο απρόβλεπτο. Όμως κάτι τέτοιο είναι πρακτικά αδύνατον. Απλώς μετά από όλα αυτά, το να γίνει τελικά η «στραβή», είναι κάτι που σε ρίχνει σε ατέλειωτες κριτικές και αυτοκριτικές. Το ότι έκανες λάθος ήταν για σένα πλήγμα στην καλή ιδέα που θέλεις να έχεις για τον εαυτό σου.

 

 

        ΖΥΓΟΣ: 


Αν είσαι Ζυγός, το να κάνεις λάθη καταστρέφει την αρμονία του κόσμου σου, την όμορφη εικόνα που προσπαθείς να διατηρείς για τον εαυτό σου και για τους άλλους. Η παροιμιώδης αναποφασιστικότητα του ζωδίου σου, είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειάς σου να διαλέξεις και να κάνεις το απόλυτα σωστό. Θέλοντας να αποφύγεις το λάθος, δεν μπορείς να αποφασίσεις προς ποια κατεύθυνση να κινηθείς. Αυτό όμως τελικά δεν βοηθά, γιατί πιεσμένος από τα γεγονότα, θα αναγκαστείς να ενεργήσεις κάποια στιγμή. Με σωστό ή λάθος τρόπο.

 

 

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: 


Αν είσαι Σκορπιός, δύσκολα παραδέχεσαι τα σφάλματά σου. Στους άλλους, εννοείται, γιατί ως προς τον εαυτό σου έχεις απόλυτα ξεκαθαρισμένες απόψεις και καταλαβαίνεις πολύ καλά πού και γιατί… την πάτησες. Αυτό όμως δεν πρέπει να το μάθει κανείς, γιατί θα χάσεις «πόντους» στην προσπάθειά σου να έχεις διαρκώς εσύ το πάνω χέρι. Έχεις την τάση να ρίχνεις τις ευθύνες στους άλλους και αυτό δεν σε βοηθά να παίρνεις το μάθημά σου από το εκάστοτε σφάλμα σου. Αντίθετα, εκείνο που κάνεις, είναι να ενισχύεις την καχυποψία σου ως προς ανθρώπους και καταστάσεις που θεωρείς ότι έφταιξαν.

 

 

 

     ΤΟΞΟΤΗΣ


Αν είσαι Τοξότης, μπορεί να κάνεις λάθη αλλά… δεν θα χαλάσουμε και τις καρδιές μας! Με τη φυσική σου αισιοδοξία, θεωρείς ότι όλα διορθώνονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Επιπλέον, η τάση σου να βλέπεις πάντα την ευρύτερη εικόνα των πραγμάτων, σε βοηθά να βρίσκεις τη θετική πλευρά, ακόμα και όταν οι συνέπειες ενός σφάλματος φαίνονται αρνητικές, με την πρώτη ματιά. Από την άλλη όμως, δεν σε απασχολεί ιδιαίτερα το να αναζητήσεις και να παραδεχτείς το δικό σου μερίδιο της ευθύνης ή να προσπαθήσεις να μην επαναλάβεις ένα λάθος σου.

 

 

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ


Αν είσαι Αιγόκερως, προσπαθείς συνεχώς να αποσοβήσεις κάθε δυσάρεστο ενδεχόμενο στη ζωή σου. Στον εαυτό σου δεν επιτρέπεις να σφάλει σε καμιά περίπτωση. Σκέφτεσαι κάθε σου βήμα προσεκτικά και επιδιώκεις με κάθε τρόπο να έχεις τον έλεγχο των καταστάσεων. Αν όμως, παρά την τόση προσοχή σου, τελικά δεν γλιτώσεις το σφάλμα, θα εξοργιστείς με τον εαυτό σου και με τους πιθανούς συνυπεύθυνους. Και θα αφιερώσεις ατέλειωτο χρόνο για να αναλύσεις τις αιτίες και να διασφαλίσεις τους τρόπους, ώστε να μην επαναληφθεί.

 

 

 

   ΥΔΡΟΧΟΟΣ:


Αν είσαι Υδροχόος, η έννοια του λάθους είναι πολύ γενική και αόριστη για σένα. Αντιμετωπίζεις και τους άλλους και τον εαυτό σου αρκετά χαλαρά, ώστε να μην «χαλιέσαι» αν κάτι πήγε στραβά. Ακριβώς γι’ αυτό δεν σε απασχολεί και το να δεις τα λάθη σου σαν μαθήματα που σου δίνει η ζωή. Κάνοντας πάντα του κεφαλιού σου, δεν δέχεσαι καμιά υπόδειξη. Για σένα, δεν αξίζει το να έχεις ελευθερία, αν αυτή δεν περιλαμβάνει το δικαίωμα να κάνεις λάθη.

 

 

 

     ΙΧΘΥΕΣ


Αν είσαι Ιχθύς, έχεις έναν ενστικτώδη μηχανισμό προστασίας τις κακοτοπιές, αλλά πολλές φορές δεν τον αξιοποιείς όπως πρέπει. Αντίθετα, μοιάζεις να πηγαίνεις να πέσεις σαν… υπνωτισμένος στο στόμα του λύκου. Αν τελικά κάνεις το σφάλμα, θα αργήσεις να το καταλάβεις και να αναγνωρίσεις το προσωπικό σου μερίδιο ευθύνης. Αλλά κι όταν το συνειδητοποιήσεις, είναι πιθανόν αυτό να σου δημιουργήσει φόβο, δισταγμό και ανασφάλεια, με την προοπτική ότι μπορεί να την ξαναπατήσεις. Δεν θες και πολύ για να αισθανθείς ότι σε απειλεί μια καινούργια καταστροφή!

- See more at: http://www.astrologos.gr/article/ta-zodia-kai-ta-lathi-poso-didaskontai-apo-ayta#sthash.dWiyCJc3.dpuf

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X