Δύο συν μία εκκρεμότητες

Η ΑΕΚ εντός της εβδομάδας αναμένεται να κλείσει την… τρύπα στο αριστερό άκρο της άμυνας της με την απόκτηση του Τζιοβάνι και μέχρι να αναχωρήσει για την Πολωνία θα έχει δύο συν μία εκκρεμότητες. Αυτή του βασικού γκολκίπερ και αυτή του επιθετικού. Ο Μιλοβάνοβιτς με όποιον μιλάει τονίζει ότι πάει για σέντερ φορ τύπου Μπρέτσεβιτς. Ωστόσο μην αποκλείστε να γίνει κίνηση για εξτρέμ και να μείνουν οι Τζιμπούρ, Αραβίδης και Κρισάντους (για τον οποίο υπάρχει ενδιαφέρον από την Ισπανία) για την κορυφή της επίθεσης.

Η συν μία μεταγραφή που προαναφέραμε είναι μία περίεργη υπόθεση. Είναι το… bonus προς τον κόσμο. Στην ΑΕΚ θα ήθελαν να ξαναδούνε το Σκόκο στα κιτρινόμαυρα, όμως μην αποκλείσετε το ενδεχόμενο είτε να αποκτηθεί κάποιος άλλος από το πάνω ράφι λόγω των δυσκολιών που υπάρχουν στο πως θα αποχωρήσει ο “Υδραυλικός” από τη Νιούελς, ή να μην έρθει και κανένας. Ειδικά αν η κατάσταση στην Ελλάδα πάρει ακόμα πιο αρνητική πορεία…

Με αφορμή την επικείμενη απόκτηση του Τζιοβάνι, καλό είναι να δούμε κάποια πράγματα για το μεταγραφικό σχεδιασμό της ΑΕΚ. Είναι ξεκάθαρο πως στην “Ένωση” εμπιστεύονται το… μάτι, τις διασυνδέσεις και το… άστρο του Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς. Αυτό οφείλεται κυρίως στον Γιόχανσον, ο οποίος εκτόξευσε τις μετοχές του Τεχνικού Διευθυντή, παρότι η απόκτηση του Νιγηριανού του μείωσε τους πόντους που είχε πάρει.

Για τον Σιμόες, τον Γκάλο και τον Βάργκας, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις προκειμένου η ΑΕΚ να βγάλει λαγούς από το καπέλο της, αλλά δε θα κάνω καμία πρόβλεψη αν δεν τους δω πρώτα. Στον τρόπο που θα δουλέψουν στην προετοιμασία και στα φιλικά. Διότι και για τον Φαγιέ έλεγαν κάποιοι ότι είναι πανέτοιμος για τη… Μπαρτσελόνα, ως άλλος Τουρέ, αλλά πέρασε και δεν ακούμπησε.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την περίπτωση του Τζιοβάνι. Τουλάχιστον ο 26χρονος αριστερός μπακ της Φλουμινένσε δεν είναι… αχαρτογράφητος όπως κάποιες άλλες περιπτώσεις Βραζιλιάνων που φέρεται πως απασχόλησαν στο πρόσφατο παρελθόν την ΑΕΚ. Η οποία είναι ξεκάθαρο από χιλιόμετρα μακριά πως χωλαίνει στο scouting. Όχι απλά δεν έχει τις διασυνδέσεις του Αστέρα Τρίπολης για παράδειγμα στη Λατινική Αμερική, αλλά δεν είχε καν δικό της απεσταλμένο στην τελική φάση του Euro U-21 που ολοκληρώθηκε χθες στην Τσεχία!

Εδώ λοιπόν οφείλουμε να σημειώσουμε κάποια πράγματα. Ο Τζιοβάνι εκπροσωπείται από την “Elenko Sports” που κάποιοι έχουν παρουσιάσει ως… Κολοσσό ατζέντηδων. Η εν λόγω εταιρεία εδώ και ένα χρόνο (τουλάχιστον) δεν έχει επίσημη σελίδα στο διαδίκτυο. Από τη στιγμή που μπήκε στην ΑΕΚτζίδικη καθημερινότητα, το site της είναι υπό κατασκευή (http://www.elenkosports.com/).

Αυτό που διαθέτει είναι ένα κανάλι στο Youtube, όπου όλοι οι πελάτες της -δηλαδή οι παίκτες που εκπροσωπεί- έχουν από ένα video διάρκειας από 6′-23′ προκειμένου να διαφημιστούν. Μόλις σήμερα δε (!) αυτά τα video ανέβηκαν στη σελίδα της!!!

Τα ονόματα δε που παρέλασαν τους προηγούμενους μήνες ως στόχοι από τη Βραζιλία, είναι -τί σύμπτωση- ΟΛΟΙ παίκτες της συγκεκριμένης εταιρείας. Από τον τερματοφύλακα Βάλτερ τους μεσοεπιθετικούς Λούκα, Πέτρος και Ματέους, μέχρι τους φορ Αλεξάντρο και Κρισλάν. Αυτό δε λέγεται scouting… Ούτε φυσικά δημοσιογραφική επιτυχία να αραδιάζεις με το τσουβάλι ονόματα από μία λίστα και αν πετύχεις ένα να νιώθεις δικαιωμένος…

ΥΓ: Καλό μήνα, καλά να περνάτε και υπομονή. Θα χρειαστεί σε όλους μας. Θα τα ξαναπούμε στις 20 του μήνα…

Σχετικά άρθρα